Trump'tan Barzani'ye 'güvenli bölge' teşekkürü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve ABD Başkanı Donald Trump, İsviçre'nin Davos kasabasında devam eden 50. Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında bir araya gelirken, basına kapalı şekilde gerçekleşen görüşme öncesi, Trump ve Barzani gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

Trump'tan Barzani'ye 'güvenli bölge' teşekkürü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve ABD Başkanı Donald Trump, İsviçre’nin Davos kasabasında devam eden 50. Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında bir araya geldi. Basına kapalı şekilde gerçekleşen görüşme öncesi, Trump ve Barzani gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

ABD Başkanı Trump, “Çok enteresan bir bölge ve bizim de çok muhteşem ilişkilerimiz var” dedi.

IKBY Başkanı ile daha önce de bir araya gelmeyi planladıklarını ifade eden Trump, başkanlığı döneminde Barzani ile iyi çalıştıklarını dile getirdi.

Suriye’nin kuzeyindeki ‘güvenlik’ meselesine de değinen Trump, “Bu konuda Türkiye ile çok iyi bir anlaşmaya vardık ki bunu başka bir ülkenin gerçekleştirmesi uzak bir ihtimaldi. Kurulan güvenli bölgenin korunması konusundaki katkılarından dolayı (Barzani’ye) teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Trump, Suriye’de petrol için asker bulundurduklarının altını çizerek, “Çünkü petrolü oradan çıkarıyoruz ve üzerinden çalışıyoruz. Oranın güvenliğini çok iyi bir şekilde sağlıyoruz. Elimizde binlerce IŞİD’li tutuklu elimizde var ve IŞİD’i tamamen yendik” şeklinde konuştu.

IKBY Başkanı Barzani de IŞİD’i birlikte yendiklerini söyledi.

Barzani başta terörle mücadele olmak üzere farklı alanlarda IKBY’ye verdikleri destek dolayısıyla Trump’a ve ABD’ye teşekkür etti.

Toplantının basına kapalı şekilde gerçekleşen kısmına ilişkin ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.