Trump’ın koronavirüse iyi geldiğini iddia ettiği ilacı kullanan bir kişi hayatını kaybetti

Trump’ın koronavirüs tedavisinde kullanıldığını öne sürdüğü ilacı kullananbir kişi hayatını kaybetti

Trump’ın koronavirüse iyi geldiğini iddia ettiği ilacı kullanan bir kişi hayatını kaybetti

ABD Başkanı Donald Trump tarafından geçtiğimiz hafta koronavirüs için olası bir tedavi yöntemi olarak klorokin kullanma tavsiyesinde bulunmuştu.

ABD Başkanı yaptığı paylaşımda, “Hydroxychloroquine ve Azithromycin birlikte alındığı taktirde dünya tıp tarihinde çığır açan bir yere gelme şansına sahip. Gıda ve İlaç Kurumu (FDA) dağları yerinden oynattı. Teşekkürler. Antimikrop Ajansı Uluslararası Dergisi’ne göre Hydroxychloroquine, Azithromycin ile birlikte daha etkili oluyor. Umarım bu ilaçların ikisi de ivedi bir şekilde piyasaya sürülür. İnsanlar ölüyor, acele edin, Tanrı herkesi korusun.” ifadelerini kullandı.

EŞİNİ KAYBETTİ KENDİ YOĞUN BAKIMDA

CNN’de yer alan haber göre, Trump’ın açıklaması üzerine Arizona’da yaşayan bir çift bu ilacı kullanmaya başladı. İlacı aldıktan yarım saat sonra yan etkileri sebebiyle hastaneye başvuran çiftten kadının tedavisi sürerken eşi hayatını kaybetti.

Banner Sağlık uzmanları, söz konusu ilacın yanı sıra diğer “uygun olmayan ilaçlar ve ev ürünleri”nin de bu virüsü tedavi etmek veya önlemek için alınmaması gerektiğini vurguladı.