Trump'ın Irak'a yaptırım tehditleriyle ilgili önemli iddia

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Irak resmi gücü Haşdi Şabi Komutanı Ebu Mehdi el Mühendis'e Bağdat'ta suikast düzenleyen Başkan Donald Trump'ın ABD güçlerinin çıkması yönünde karar alan Irak'a yaptırım tehditleri hayata geçecek mi?

Trump'ın Irak'a yaptırım tehditleriyle ilgili önemli iddia

The Washington Post (WP), ABD’li yetkililere dayanarak, Trump’ın tehditlerinin ardından, yönetimin Irak’a karşı olası yaptırımları tasarlamaya başladığını yazdı.

Gazete, Trump’ın danışmanlarının yaptırım hazırlıkları için seferber olduğunu, ama ekonomik yaptırım uygulayıp uygulamama konusunda henüz karar alınmadığını aktardı.

WP’ye konuşan kaynaklar, yaptırımın uygulamaya konulması halinde başrolü Hazine Bakanlığı ile Beyaz Saray’ın oynayacağını söyledi.

Gazete “ABD’nin yaklaşık 20 yıldır emek harcadığı ve desteklemek için yüz milyarlarca dolar akıttığı bir müttefik sözkonusu olduğundan, böyle bir adım, son derece alışılmadık bir hamle olur” yorumunu yaptı.

WP’ye konuşan ABD’li yetkililerden biri “Yaptırım kararı Iraklı yetkililerin ABD güçlerini ülkeden çıkarma tehdidinin peşinden gidip gitmeyeceğini görmek için en azından bir miktar bekleyecek” dedi.