Trump: Tek hareket, tek halk, tek aile, tek tanrı

"Tek hareket, tek halk, tek aile, tek tanrı... Pennsylvania’nın inanılmaz insanlarıyla birlikte, Amerika'yı yeniden büyük devlet yapacağız"

Trump: Tek hareket, tek halk, tek aile, tek tanrı

ABD’de Başkanlık seçimlerine kısa bir süre kala rakibi Joe Biden ile yarışta son düzlüğe giren mevcut başkan Donald Trump, Pennsylvania’da destekçileri ile buluştu.

Trump’ın burada yaptığı konuşma sosyal medyada kısa sürede en çok paylaşılan görüntü oldu. Zira, Trump, “Tek hareket, tek halk, tek aile, tek tanrı” diye sıraladıktan sonra Erdoğan’ın mitinglerinden hatırladığımız ‘Rabia’ işaretinin bir benzerini yaptı.

Erdoğan da mitinglerinde yaptığı 4 parmak hareketinin doğrudan Mısır’daki Rabia işareti olmadığını söyleyerek; Rabia işaretinin Muhammed Mursi’nin cezaevine girmesinden sonra çıktığını hatırlatıp; bunun anlamının “tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” olduğunu açıklamıştı.

Erdoğan “Mursi Türkiye’deki uygulamayı Mısır’a almak isteyen bir insandı. Rabia işareti bir defa Mursi’nin cezaevine girmesinden sonra çıktı. Rabia işaretini kullanıyorum ama tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlamında. Aynı zamanda da Esma anlamı var tabii ki. 18 yaşındaki kızın şehit edilişi ortada. Acaba buna bu şekilde ağlayanlar ona ağlıyor mu?” diye konuşmuş ve bu hareketin anlamını ifade etmeye çalışmıştı.

ABD Başkanı Trump da bu işareti yaparak “Tek hareket, tek halk, tek aile, tek tanrı” dedi ve şöyle devam etti:

“Tek hareket, tek halk, tek aile, tek tanrı…

Pennsylvania’nın inanılmaz insanlarıyla birlikte, Amerika’yı yeniden büyük devlet yapacağız”

İşte Trump’ın destekçilerinin o görüntüsü: