Trump seviyeyi iyice düşürdü: Ya çok gururlular ya da çok aptallar

Trump, "güçlü yaptırımlarımız sayesinde, İran ekonomisi kötüye gidiyor. Bunun kısa sürede iyileşmesini sağlayabiliriz, ama yardım istemek için ya çok gururlular ya da çok aptallar" dedi.

Trump seviyeyi iyice düşürdü: Ya çok gururlular ya da çok aptallar

ABD Başkanı Donald Trump, geleneksel “Birliğin Durumu” konuşmasında İran’a tehditler yöneltti.

Trump, geçen ay öldürülen İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani hakkında da “Süleymani İran rejiminin pervasız bir kasabı ve canavarıydı. Irak’ta görev yapan binlerce Amerikan askerini öldürdü ya da yaraladı” diye konuştu.

Süleymani’nin birçok insanın ölümüne yol açtığını belirten Trump, “Geçen ay benim talimatımla ABD ordusu Süleymani’nin öldüğü mükemmel bir saldırı düzenledi ve onun terör hükümdarlığını yok etti. Teröristlere mesajımız net, Amerikan adaletinden asla kaçamayacaksınız. Vatandaşlarımıza saldırırsanız, bunun bedelini canınızla ödersiniz” görüşünü dile getirdi.

İran’da son dönemde yapılan protesto gösterilerine de dikkati çeken Trump, “İran rejimi nükleer silah arayışından vazgeçmeli, terör yaymayı bırakmalı ve kendi halkının yararına çalışmaya başlamalı. Güçlü yaptırımlarımız sayesinde, İran ekonomisi kötüye gidiyor. Bunun kısa sürede iyileşmesini sağlayabiliriz, ama yardım istemek için ya çok gururlular ya da çok aptallar. Biz buradayız. Hangi yolu seçeceklerini bir görelim. Bu tamamen onlara kalmış” diye konuştu.

Trump konuşmasında, “Amerikalıların hayatlarını savunurken, Ortadoğu’daki Amerikan savaşlarını bitirmeye çalışıyoruz” mesajı da verdi.

Afganistan’daki barış görüşmelerinin devam ettiğini belirten Trump, “Afganistan’da birçoğu suçsuz yüz binlerce kişiyi öldürmek istemiyorum. Diğer milletlere emniyet ajansı olarak hizmet etmek bizim görevimiz değil. Amerika’nın en uzun savaşını bitirmeye ve askerlerimizi evlerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.