Trump seviyeyi iyice düşürdü: Kürsüden küfür etti

Seçim mitinginde, öldürülen İranlı komutanı hedef alan ABD Başkanı Trump, Süleymani'nin bombalar sebebiyle kolunu ve bacağını kaybeden yüzlerce insanın kaybından sorumlu olduğunu söyleyerek kürsüden küfür etti.

Trump seviyeyi iyice düşürdü: Kürsüden küfür etti

ABD’de bu yıl yapılacak başkanlık seçimleri için çalışmalarını sürdüren Başkan Donald Trump, Milwaukee’de bir miting düzenledi. ABD’nin Kasım Süleymani’ye düzenlediği suikast sonrası tırmanan İran gerilimine de değinen  geçmeyen Trump, çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

Kendisinin verdiği emirle öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’ye hakaretler yağdıran Trump, Süleymani’nin çok daha önce öldürülmesi gereken bir canavar olduğunu söyledi.

ABD Başkanı, şu ifadeleri kullandı: “Etrafta gördüğünüz, kolu ve bacağı olmayan birçok kadın ve erkeği Süleymani bu hale getirdi. İşte onun sevdiği şeyler bunlardı. O, yol kenarı patlayıcılarını severdi. Irak’taki, Afganistan’daki binlerce ama binlerce yol kenarı bombasının kralı oydu. Yapmaktan hoşlandığı şey buydu. Bu o….. ç….. yüzünden çok sayıda insanın kolları ve bacakları yok.”