Trump: Seçimi kazanamazsam Çin ABD'nin sahibi olacak

Trump ilginç açıklamalarına, "Çin vebası  bizim ülkemize gelmeden önce bence George Washington bile seçimlerde beni yenmekte zorluk yaşardı" ifadeleriyle son verdi.

Trump: Seçimi kazanamazsam Çin ABD'nin sahibi olacak

ABD Başkanı Trump, 3 Kasım’da yapılacak Başkanlık seçimleri için Demokratlardan rakibi Joe Biden’ın kazanması durumunda ABD halkının Çince öğrenmek zorunda kalabileceğini söyleyerek ABD’lileri ‘ikna’ etmeye çalıştı.

Trump, katıldığı bir radyo programında, rakibi Joe Biden’ın Çin konusundaki tutumunu eleştirirken; bir yandan da halkı ‘Çin tehdidi’ ile ikna etmeye kalktı.

Trump, “Seçimleri ben kazanamazsam, Çin ABD’nin sahibi olacak. Sonra da ABD’liler Çince konuşmayı öğrenmek zorunda kalacak” açıklamasını yaptı.

Koronavirüs salgını ortaya çıkmadan önce kendisinin Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yakın ilişkisi olduğunu da hatırlatan Trump, “Bizim ilişkimiz artık çok iyi değil, çünkü COVID-19 konusunda gerekeni yapmadılar” diye konuştu. Trump, uzun süre koronavirüsten ‘Çin virüsü’ olarak bahsetmiş ve salgından Çin’i sorumlu tutmuştu.

Şi Cinping ile uzun süredir görüşmediğini vurgulayan Trump, koronavirüsten dolayı Çin’e karşı siyasi duruşunun değiştiğini dile getirdi.

ABD Başkanı Trump ilginç açıklamalarına, “Çin vebası  bizim ülkemize gelmeden önce bence George Washington bile seçimlerde beni yenmekte zorluk yaşardı” ifadeleriyle son verdi.