Trump: Seçim sonuçlarını aylar sonra öğreneceğiz

"O gece bir kazanan olduğunu duymanız çok düşük ihtimal. Ben önde giderken onlara sürekli oylar gelebilir. Çünkü geç geleceğini söyleyip duruyorlar"

Trump: Seçim sonuçlarını aylar sonra öğreneceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, seçimlerle ilgili iddialarına bir yenisini. Posta yoluyla verilecek oyların geç ulaşacağını savunan Trump, “Sonuçları aylarca öğrenemeyebiliriz” diye konuştu.

Trump, seçmenlerin hem internet üzerinden hem de posta yoluyla oy kullanmasını istemişti.

ABD’de 3 Kasım’da yapılacak Başkanlık seçimlerine sayılı günler kala, Trump pek çok ankette Demokratlardan rakibi Joe Biden’ın gerisinde kalmıştı.

Virginia’daki mitinginde konuşan Trump, posta yoluyla oy verme işlemleriyle ilgili ‘kazanıp kaybettiğini postaların gelmesini bekleyerek değil çabucak öğrenmeyi tercih edeceğini’ söylerken, “Televizyonu açıp ‘Ve kazanan…’ şeklinde olmasını seviyorum. Aylarca sonuçları öğrenemeyebiliriz. O gece bir kazanan olduğunu duymanız çok düşük ihtimal. Ben önde giderken onlara sürekli oylar gelebilir. Çünkü geç geleceğini söyleyip duruyorlar” dedi.

Koronavirüs nedeniyle posta yoluyla oy verme işleminin artması beklenirken, Trump söz konusu yöntemin pek çok soruna yol açabileceğini savunmuş; oylamaya hile karışacağını iddia etmiş ve 2020’nin en isabetsiz sonuçlara yol açacağını öne sürerek seçimlerin ertelenmesini istemişti.

‘İKİ KEZ OY VERİN’

ABD Başkanı Trump, geçtiğimiz günlerde kendisini destekleyen seçmenleri iki kez oy vermeye çağırmıştı. Posta yoluyla oy kullanmanın seçimde hileye yol açacağına gönderme yapan Trump, oyunu gönderenlerin bir kez de sandığa gitmelerini istedi.

North Carolina’daki mitinginde bu fikri ortaya atan Trump, “Oylarını göndersinler ve sonra sandığa gitsinler. Eğer sistemleri dedikleri kadar iyiyse oy kullanamayacaklar. Eğer çizelgede görünmüyorlarsa oy kullanabilirler” dedi.