Trump salgına çareyi buldu

Trump koronavirüs salgınına çareyi buldu. Trump'a göre ne kadar çok test yapılırsa o kadar vaka tespit ediliyor.

Trump salgına çareyi buldu

Trump koronavirüs salgınına çareyi buldu. Trump’a göre ne kadar çok test yapılırsa o kadar vaka tespit ediliyor. Bu durumda test sayısını azalttığında vaka sayısını da azaltmış oluyorsunuz. Trump da bu konuda karar kıldı ve test sayılarının azaltılması talimatını verdi.

Trump, yaklaşan Başkanlık seçimleri için sahaya inmek için sabırsızlanıyordu. Mitingde konuşan Trump, koronavirüse “Kung flu” adını verdi. Trump daha evvel de virüsten ‘Çin virüsü’ olarak bahsetmeyi tercih ediyordu.

Salgına ve ülkede yükselen vaka sayılarına rağmen ABD’nin Oklahoma kentinde miting yapan ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip Koronavirüs testlerinin azaltılması emri verdiğini söyledi. Trump, “Daha çok test yaptığınızda daha çok vaka bulacaksınız” diye konuştu.

MİTİNGİNDE MASKE ZORUNLULUĞU YOK

Guardian‘da yer alan habere göre 2 milyon 250 binden fazla Covid-19 vakasının görüldüğü ABD’de Trump dün kalabalık bir miting gerçekleştirdi. Maske takmanın zorunlu olmadığı Oklahoma’nın Tulsa kentindeki mitinge binlerce kişi takıldı.

Mitingde konuşan Trump, yeni tip Koronavirüs’e bu kez “Kung Flu” adını verdi. Daha önce virüse “Çin virüsü” ve “Vuhan virüsü” diyerek ırkçılığı tetikleyeceğine dair eleştiriler alan Trump bu kez “Tarihteki her hastalıktan daha çok adı var. Kung flu diyebilirim, 19 farklı isim verebilirim” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs testinin iki uçlu bir kılıç olduğunu söyleyen Trump, yetkililerden test sayısını düşürmelerini istediğini söyledi. Trump, “Bugüne kadar 25 milyon kişiyi test ettik, muhtemelen herkesten 20 milyon fazla. Bu derecede test yaptığınızda daha çok insan bulacaksınız, daha çok vaka bulacaksınız. Bu yüzden benim ekibe “Lütfen test işini yavaşlatın” dedim” diye konuştu.