Trump: Salgın ne yazık ki daha da kötüleşecek

ABD Başkanı Donald Trump, "Bunu söylemeyi sevmiyorum ama, salgında durum iyiye gitmeden önce daha da kötüleşecek" dedi.

Trump: Salgın ne yazık ki daha da kötüleşecek

ABD Başkanı Donald Trump, yaklaşık 3 ay aranın ardından Beyaz Saray’da koronavirüs salgını konusunda bir basın toplantısı düzenledi.

Trump, koronavirüs salgınının ABD’deki durumuna ilişkin, “Bu salgın ne yazık ki daha iyi bir hal almadan önce daha da kötüleşecek.” ifadesini kullandı.

Toplantı süresince koronavirüs için “Çin virüsü” tabirini kullanması dikkat çeken Trump, ülkenin özellikle güney bölgelerinde artan vakaları kontrol altına almak için ellerinden geleni yaptıklarını öne sürdü.

Kovid-19’a karşı bir tedavi ve aşı geliştirilmesi için çalıştıklarını söyleyen Trump, “Bu salgında yiten her yaşam için yas tutuyoruz. Onların anısına, bir aşı geliştireceğimize söz veriyorum. Bu virüsü yeneceğiz. Aşı ve tedavi geliştirme konusunda gayet iyi gidiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Trump, ülkede bazı bölgelerde durumun iyiye gitmesine rağmen, hala çok fazla sorun yaşayan yerler de olduğuna işaret ederek, “Bu salgın ne yazık ki daha iyi bir hal almadan önce daha da kötüleşecek. Bunu söylemeyi sevmiyorum ama gerçek bu.” diye konuştu.

Daha önceki konuşmalarında maske takılması konusunda tartışmalı ifadeler kullanan Trump, bugünkü basın toplantısında farklı ifadeler kullanarak, “Sosyal mesafeyi koruyamayan herkesten maske takmasını istiyoruz. Bunu sevin ya da sevmeyin, maskenizi takın. Bunun bir etkisi olacaktır.” ifadesine yer verdi.