Trump sahalara dönmek istiyor: İlaç kullanmıyorum

Trump'ın bu açıklaması 'sahalara dönme isteği' olarak açıklandı. Son anketlerde yaklaşık 10 puan önünde olan rakibiyle arasındaki makası daraltmak isteyen Trump, seçim çalışmalarına kaldığı yerden devam etmek istiyor.

Trump sahalara dönmek istiyor: İlaç kullanmıyorum

Koronavirüse yakalanan, hastaneye kaldırılan; ancak bir testinin negatif çıktığını açıklayarak Beyaz Saray’a dönen Trump, cuma günü itibariyle yeni tip Koronavirüs tedavisi için ilaç almayı bıraktığını duyurdu.

Dün akşam Cumhuriyetçi Parti’ye yakınlığıyla bilinen Fox News kanalına açıklamalarda bulunan Trump, “Şu anda ilaç kullanmıyorum. Yaklaşık 8 saattir hiç ilaç almadım” açıklamasını yaptı.

Trump’ın bu açıklaması ‘sahalara dönme isteği’ olarak açıklandı. Son anketlerde yaklaşık 10 puan önünde olan rakibiyle arasındaki makası daraltmak isteyen Trump, seçim çalışmalarına kaldığı yerden devam etmek istiyor.

ABD Başkanı Trump, bugün ilk defa Beyaz Saray’ın dışında halka açık bir konuşma yapmaya ve pazartesi Florida eyaletinde miting gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

TRUMP’IN HANGİ TESTİ NEGATİF?

ABD’de Demokrat Partilileri ABD Başkanı Donald Trump’ın koronavirüse yakalanmasının ardından dikkat çeken bir karar alacaklarını duyurmuştu.

Demokratlar, Başkan Donald Trump’ın koronavirüse yakalanması üzerine komisyon kurulması hakkında dikkat çeken bir açıklama yapmış, Trump’ın başta hastalık olmak üzere görevini yerine getirip getiremeyeceğine ilişkin herhangi bir durumda komisyon kuracaklarını açıklamışlardı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, düzenlediği basın toplantısında, Trump’a Kovid-19 teşhisi konulması ile gündeme gelen Anayasa’nın 25. ek maddesine ilişkin bir soruyu yanıtladı.

Bu maddeyi devreye sokup sokmayacaklarına dair net bir yanıt vermekten kaçınan Pelosi, “Yarın buraya gelin. 25. ek madde konusunda konuşacağız” ifadesini kullandı.

Pelosi, “Trump’ın en son ne zaman test sonucunun ‘negatif’ çıktığını bilmiyoruz. Neden Beyaz Saray ülke için bu kadar önemli olan bu konuda açıklama yapmıyor?” eleştirisinde de bulundu.

ÖKSÜRÜK KRİZİ

ABD Başkanı Donald Trump’ın tedavi tartışmalarına bir yenisi daha eklendi.

Trump, geçtiğimiz akşam seçimlerle ilgili Fox News canlı yayınına telefonla katıldı. Trump’ın yayın sırasında sık sık öksürdüğü ve mikrofonunu sessize aldığı iddia edildi.

Öksürüğünü gizlemek isteyen Trump’ın telefonu sessize aldığı ifade edildi. Trump, koronavirüs için henüz test yaptırmadığını belirterek “Sürekli test yapmak için bir neden yok. Çok az enfeksiyon veya virüs buldular” diye konuştu.