Trump Kuveyt Emiri'ni ödüllendirdi

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Katar'a uygulanan ambargo krizinin çözümünde 'önemli rol' oynayan Kuveyt Emiri’ni ABD Liyakat Nişanı’yla ödüllendirdiği açıklandı.

Trump Kuveyt Emiri'ni ödüllendirdi

Beyaz Saray, Başkan Donald Trump’ın Katar’a dört ülkenin uyguladığı ambargo krizinin çözümünde önemli rol oynayan Kuveyt Emiri’ni ABD Liyakat Nişanı’yla ödüllendirdiğini açıkladı.

VOA Türkçe‘nin haberine göre, rahatsızlığı nedeniyle ABD’de tedavi gören Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmed El Sabah için, “Ortadoğu’da uzun süredir bir lider olarak Emir ABD için gerçek bir dost ve ortak olmuştur. 40 yıl boyunca ülkesine dışişleri bakanı olarak hizmet eden Emir aynı zamanda benzersiz bir diplomattır. Ortadoğu’daki anlaşmazlıkların çözümü için yorulmadan üstlendiği arabuluculuk çabaları en zor koşullarda ortak zeminde buluşulmasını sağlamıştır” denildi.

Kuveyt Emiri El Sabah, Umman ile birlikte, Körfez İşbirliği Konseyi’ni bölen “ambargo” krizinin çözülmesi amacıyla diyalogun tesisinde rol üstlenmişti.

Bahreyn, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Körfez İşbirliği Konseyi üyesi olan Katar’a 2017 yılı Haziran ayından bu yana uygulanan ambargoda yer almıştı. Mısır da daha sonra ambargoya katılmış, bu ülkeler Katar’a hava sahalarını ve sınırlarını kapatmıştı.

Kuveyt Emiri’nin en büyük oğlu Şeyh Nasır bin Sabah El Ahmed El Sabah’ın ödülü özel bir törende emir adına teslim alması planlanıyor.