Trump koronanın ardından ilk seçim mitinginde: Herkesi öpebilirim

Tahminlere göre 7 bin kişinin katıldığı mitingde maske takmayanların çokluğu ve sosyal mesafe kurallarına uyulmaması da eleştiri konusu oldu.

Trump koronanın ardından ilk seçim mitinginde: Herkesi öpebilirim

ABD Başkanı Trump, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanması ve tedavisinin tamamlanmasının ardından ilk seçim mitingini Florida’nın Sanford kentinde yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım’daki başkanlık seçimleri için kritik eyaletlerin başında gelen Florida’da yaptığı mitingde seçmenlerine seslenerek, “Eskisinden daha güçlüyüm” dedi.

“BANA VERDİKLERİ ŞEY NEYSE ONU HASTANELERE DAĞITACAĞIZ”

Hastanede yattığı süreçte koronavirüse karşı bir dizi ilaçla aynı anda tedavi edilen Trump, gördüğü tedaviyi herkese açık hale getirmek istediğini belirterek, “Bana verdikleri şey neyse alacağız ve onu hastanelere dağıtacağız” dedi.

Covid-19 sürecinden birçok şey öğrendiğini belirten Trump, “Covid-19 sürecini atlattım. Şimdi benim bağışıklığım olduğunu söylüyorlar. Kendimi çok güçlü hissediyorum” diye konuştu.

“HERKESİ ÖPEBİLİRİM”

Trump mitinginde sözlerine, “O kadar güçlü hissediyorum ki şu kalabalığın arasına yürüyüp oradaki herkesi öpebilirim. Erkekleri ve tüm güzel kadınları öpebilirim” diye ekledi.

Trump, anketlerin aksine şu anda 4 yıl önceki seçimlerden daha yüksek oy oranına sahip olduklarını savunarak, “Demokratlar, ABD’yi komünist Küba’ya ya da sosyalist Venezüella’ya çevirmek istiyorlar”dedi.

7 BİN KİŞİLİK MİTİNG, SOSYAL MESAFE YOK

Öte yandan, tahminlere göre 7 bin kişinin katıldığı mitingde maske takmayanların çokluğu ve sosyal mesafe kurallarına uyulmaması da eleştiri konusu oldu.

1 Ekim Perşembe gününü 2 Ekim Cuma gününe bağlayan gece koronavirüse yakalandığını duyuran Trump, 2 Ekim’de kaldırıldığı Walter Reed Askeri Hastanesi’nde 3 gece kaldıktan sonra geçen pazartesi taburcu edilmişti.

Trump’ın doktoru Sean Conley, Florida’daki mitingden kısa süre önce Trump’ın arka arkaya günlerde yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerinin sonucunun ‘negatif’ olduğunu duyurmuştu.