Trump: Dünya liderleri beni arayıp Erdoğan'ın hakkından gelmemi istedi

Geçen hafta dünya liderleri beni arayıp Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hakkından gelmemi istedi. Dediler ki 'O bir tek seni dinler, çünkü o kişilik bir tek sende var'"

Trump: Dünya liderleri beni arayıp Erdoğan'ın hakkından gelmemi istedi

Trump, “Geçen hafta dünya liderleri beni arayıp Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hakkından gelmemi istedi. Dediler ki ‘O bir tek seni dinler, çünkü o kişilik bir tek sende var'” diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, “bir ABD Başkanı’nın birinci sınıf satranç oyuncusu Erdoğan’la başa çıkacak zihinsel kapasitede olmalı” ifadelerini kullandı.

Fox News’e açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, kasım ayındaki Başkanlık seçimlerinde rakibi olacak Demokrat Partili Joe Biden’ın göreve uygun olmadığını savunmak isterken, bu tezini “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la başa çıkacak zihinsel kapasitede olmadığı” görüşüyle paylaştı.

Trump’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Erdoğan gibi yabancı liderler birinci sınıf satranç oyuncusu, onlarla başa çıkabilecek zihinsel kapasiteden yoksun bir ABD Başkanı olmamalı.

Geçen hafta dünya liderleri beni arayıp Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hakkından gelmemi istedi. Dediler ki ‘O bir tek seni dinler, çünkü o kişilik bir tek sende var'”.