Trump dezenfektan önerirken 'kinaye' yapmış

Trump, dezenfektanların vücuda enjekte edilerek vücudun virüsten arındırılabileceğini 'sesli düşünmüştü'.

Trump dezenfektan önerirken 'kinaye' yapmış

ABD’de koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 50 bine yükseldi. Trump ise dün yaptığı ve tartışma yaratan dezenfektan önerisi için “kinaye yaptım” açıklamasında bulundu. Trump, dezenfektanların vücuda enjekte edilerek vücudun virüsten arındırılabileceğini ‘sesli düşünmüştü’.

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüse karşı bir tedavi yöntemi olarak dezenfektanların insan üzerinde kullanılmasını önermiş ve bu sözleri çok tepki çekmişti. Trump, bugün “kinaye yaptığını” ifade etti.

Trump ,Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Gazetecilere tıpkı sizin yaptığınız gibi, sırf ne olacağını görmek için kinayeli bir soru soruyordum” diyerek dezenfektan açıklamalarını toparlamaya gayret etti.

İç Güvenlik Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Dairesi Başkanı William Bryan, dünkü basın toplantısında, “Virüsün yarı ömrü havalar ısındıkça ve mor ötesi ışınlar arttıkça kısalıyor. Kimyasal ağartıcılar Corona virüsünü beş dakikada, izopropil alkol de 30 saniyede yok ediyor” diye açıklama yapmış; Trump ise “Mor ötesi ışığı vücuda sokabildiğinizi farz edin ya da dezenfektanların vücuda enjekte edilerek temizlik yapabildiğini. Bunu araştırmak ilginç olabilir” demişti.