Trump: ABD ekonomisi uzun süre duramaz

Trump, "ABD ekonomisinin uzun süre durması sürdürülebilir bir durum değil." ifadesini kullandı.

Trump: ABD ekonomisi uzun süre duramaz

Kovid-19 salgınının en etkili olduğu ülkeler listesinde ilk sırada bulunan ABD’de salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 4 bin 931 artarak 30 bin 990’a çıktı. Ancak ABD Başkan Trump’a göre, alınan önlemler nedeniyle “ABD ekonomisi zarar görüyor ve bu sürdürülebilir değil”.

Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü’nün Beyaz Saray’da düzenlediği günlük basın toplantısında bir konuşma yapan Trump, alınan önlemlerin sonuç verdiğini öne sürdü ve ABD’de ilk tahminlerin aksine 100 binden çok daha az kişinin ölmesinin beklendiğini belirtti.

“Şu andaki ölüm tahminleri daha iyimser. İyimser ölüm tahmini demek istemiyorum, böyle bir şey yok. 1 kişi bile bizim için çok fazla.” diyen Trump, “Virüsün ilerleyişinde eğri düzlendi. Tepe noktasını arkamızda bıraktık.” iddiasında bulundu.

“Virüse karşı alınan önlemler nedeniyle ABD ekonomisinin zarar gördüğünü” söyleyen Trump, “ABD ekonomisinin uzun süre durması sürdürülebilir bir durum değil.” ifadesini kullandı.

Trump, “Elimizdeki veriler ışığında, uzman ekibimiz virüse karşı savaşımızda bir sonraki cepheye geçmemize karar verdi. Bu süreci ‘Amerika’yı tekrar açmak’ olarak nitelendiriyoruz.” dedi.

Bu sürecin işleyişine dair bir plan hazırladıklarını ancak uygulama kararının eyalet valilerinde olduğunu belirten Trump, “Bazı eyaletler virüsten çok etkilenmedi. Bu eyaletler 1 Mayıs’tan önce sürece başlayabilir. Ancak bir eyalet virüs önlemlerini gevşetmek istemezse, virüs önlemlerini devam ettirmelerine izin veririz.” açıklamasında bulundu.