Trump: ABD Başkanını devirmeye çalıştılar

ABD Başkanı Trump, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn davasına ilişkin önceki başkan Obama'yı suçlarken, Flynn'i ise ‘’kahraman" ilan etti.

Trump: ABD Başkanını devirmeye çalıştılar

Amerikan Fox News kanalına verdiği demeçte, Flynn üzerinden yürütülen ve Adalet Bakanlığı’nın düşürdüğü dosya hakkında açıklamalar yapan Trump, hedefin aslında kendisi olduğunu savundu.

Trump, “Onlar General Flynn’ın peşinde değildi. Benim hakkımda bir hikaye uydurulmasını istiyorlardı ve bunu yapanlar birkaç kişiyi geçmez” ifadelerini kullanarak, FBI içindeki bir gruba dikkat çekti.

“BİRÇOK İNSAN BEDELİNİ ÖDEMEK ZORUNDA KALACAK”

Donald Trump, “Bu olay, ülkemiz tarihindeki en büyük politik aldatmacadır. Ben Cumhuriyetçi yerine Demokrat olsaydım, herkes uzun zaman önce hapiste olurdu; 50 yıllık bir hapis cezasından söz ediyorum. İnsanlar bu gibi suçlardan dolayı hapse girmeli. Birçok insan, bunun bedelini ödemek zorunda kalacak’’ ifadelerini kullandı.

Yapılanların büyük yozlaşma olduğunu ifade eden Trump, eski başkan yardımcısı Joe Biden ve Obama yönetimi yetkililerine, başkanlık devri sırasında eski Rusya büyükelçisi ile Flynn arasında yapılan görüşmeyi kaydederek sızdıranların kim olduğunu açıklamaları çağrısında bulundu.

Söz konusu görüşmenin sızdırılmasından, Obama ve yardımcısı Biden’ı sorumlu tutan Trump şu ifadeleri kullandı: “Her şey usülsüzdü ve onları suçüstü yakaladık. ABD’nin usulüne uygun seçilmiş başkanını devirmeye çalıştılar. Buna ihanet diyebilirsiniz. Eğer bu bana değil de Obama’ya yapılsaydı, sorumlular yıllardır hapiste yatıyor olurdu.”

Önceki hafta Adalet Bakanlığı Flynn hakkındaki davanın düşürülmesi yönünde karar vermiş, ancak davaya bakan hakim nihai kararını ilişkin açıklamayı ertelemişti.