Trump, 10 yıldır vergi ödememiş

Trump'ın 10 yıl boyunca hiç vergi ödemediği iddia edilirken; 2016 ve 2017 yıllarında ise Trump'ın yalnızca 750'şer dolar vergi ödediği yazıldı.

Trump, 10 yıldır vergi ödememiş

ABD’de Başkanlık seçimleri için süre daralırken, New York Times Trump’ın vergi trafiğini yayınladı.

Trump’ın uzun süredir tartışma konusu olan vergi kayıtlarını ele geçirdiğini iddia eden gazete, Trump’ın ödemesi gereken milyonlarca dolar borcu olduğunu ve mülklerinin zarar ettiğini iddia etti.

Trump’ın şirketlerinin zararının karından daha fazla olduğu gerekçesiyle 10 yıl boyunca hiç vergi ödemediği iddia edilirken; 2016 ve 2017 yıllarında ise Trump’ın yalnızca 750’şer dolar vergi ödediği yazıldı.

Trump ise New York Times’ın haberini yalanlayarak ”Tamamen uydurma haber” değerlendirmesinde bulundu.

Ne kadar vergi ödediği yönündeki soruları yanıtlamayan Trump, vergi beyanının şu an denetimde olduğunu ve denetimin tamamlanmasının ardından vergi kayıtlarını açıklayacağını ifade etti.

Trump, eski ABD başkanlarının aksine ve Demokratların çağrılarına rağmen vergi beyanlarını açıklamıyor.

ABD’de başkan adaylarının seçimlerden önce vergi iadesiyle ilgili belgelerini kamuoyuyla paylaşmaları konusunda yasal bir zorunluluk bulunmamasına karşın 1976’dan beri tüm başkan adayları seçimlerden önce vergi beyannamelerini açıklamıştı.

ABD’de Başkanlık seçimleri 3 Kasım’da yapılacak. Demokratların adayı Joe Biden ile yarışacak olan Trump ile rakibinin arasındaki yarışın kızıştığı biliniyor.