TRT, kamu kaynaklarını "etkin ve verimli" kullanıyormuş

TRT Spor, 'Stadyum' programının moderatörü Düzen'e 27 bin 500 TL hizmet bedeli ödediklerini duyurdu. Kanalın konuya ilişkin açıklamasında "Kurumumuz, kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanma konusunda büyük bir sorumlulukla hareket etmektedir" dendi.

TRT, kamu kaynaklarını

Gazeteci Fatih Altaylı’nın, ‘Stadyum’ programının moderatörü Ersin Düzen’in ayda 500 bin TL kazandığına dair iddiası üzerine TRT Spor’dan açıklama geldi. Düzen’in kurumda hizmet alımı yöntemiyle çalıştığı belirtilen açıklamada “Ersin Düzen’in maaşına ilişkin gerçekle ilgisi olmayan rakamların ortaya atılması ve bu iddiaların yayılması üzerine bu açıklamanın yapılması gereği doğmuştur” dendi.

Açıklama, şöyle devam etti:

“Haftada 4 gün taze içerikle yayınlanan ve Türkiye’nin en çok izlenen spor programı olan ‘Stadyum’un 10 yıldır moderatörlüğünün yanı sıra özel röportajlar ve maç anlatımları da yapan Ersin Düzen’e yeni yayın döneminde yapılan yüzde 10 artışla aylık 27 bin 500 TL hizmet bedeli ödenmektedir.

Düzen’e, belirtilen bu ücretin dışında başka bir ödeme yapılmamaktadır. Kurumumuz, kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanma konusunda büyük bir sorumlulukla hareket etmektedir. İddia edilen rakamlar akıl ve mantık dışıdır. Haksız ve yanlış bilgilerden hareketle ortaya atılan iddialar tüm TRT çalışanlarını derinden üzmektedir”

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise bu sabah şunları iddia etmişti:

1-”Ersin Düzen’in Şirketi’nin TRT stüdyolarını ve kameramanlarını kullanarak ve yanına 3 eski futbolcuyu alarak gerçekleştirdiği Stadyum programı için aldığı ücreti 3 yıl önce TRT açıklamıştı. Hüseyin Ersin Düzen i’in verilen listede program başına 34 bin 370 lira aldığı yazılı.

2- Ersin Düzen, haftada 2 kez yaptığı programı 3’e çıkardı. Böylece haftada 103 bin 100 TL fatura keserek parayı dış yapım olarak TRT’den tahsil etti. Bunu aylık olarak hesapladığınızda 412 bin 440 TL rakam ortaya çıkıyor.

3- TRT’nin bize yaptığı açıklamayı kamuoyu ile paylaştığımda Ersin Düzen beni mahkemeye vereceğini söylemiş ve sosyal medya hesabı üzerinden tehdit etmişti. 3 yıldır mahkeme zaptını bekliyorum ama malum Türk Adaleti ağır çalışıyor(!) Hakim huzuruna çıksak gerçekler ortaya çıkacak.

4- Ersin Düzen, bu paranın elbette hepsine el koymuyor. Yanındaki 3 eski futbolcu, yeni yorumculara da dağıtıyor.
Kimi duyuma göre, onlara ayda ortalama 30’şar bin, kimine göre 15’er bin lira verdiği söyleniyor. Bu rakamın onlar için çok az olduğu bir gerçek.

5- Zamanında milletvekili iken, özel iş yapması yasak olmasına rağmen Recep Tayyip Erdoğan’ın özel izni ile TRT’de spor yorumu yapan FETÖ kaçağı Hakan Şükür’e 1 milyon lira civarında ücret tahsis edilmişti. Düzen’in yorumcuları ona göre daha az ücret alıyor. Şimdilik bu kadar”