Toplu taşımada korkutan 'normalleşme': 2 ay evde kaldık ama hiçbir anlamı kalmadı

İçişleri Bakanlığının kararıyla toplu taşıma araçlarında 'yüzde 50' kuralının kalkması sonrası halk sağlığı tehlikeye düştü.

Toplu taşımada korkutan 'normalleşme': 2 ay evde kaldık ama hiçbir anlamı kalmadı

İçişleri Bakanlığı şehir içi çalışan toplu taşıma araçlarında kapasitenin yüzde 50’si kadar yolcu taşınması sınırlamasını kaldırmıştı. Hükümet’in “normalleşme”ye geçiş kararı kapsamında atılan bu tehlikeli adımın ardından İstanbul’da toplu ulaşım kullanımı hayli riskli duruma geldi.

Bugün metro, tramvay ve otobüs duraklarının birleştiği Cevizlibağ metrobüs durağında saat 09.30’da bile metrobüs duraklarındaki kalabalık dikkat çekti. Duraklarda bekleyenler, metrobüsten inenler kalabalık nedeniyle ‘sosyal mesafe’ kuralına uyamadı. Merdivenlerdeki ve üstgeçitteki kalabalıkta bulunanlar zaman zaman yürümekte güçlük çekti.

DHA‘nın haberine göre Avcılar’dan metrobüse binen Ali Savaş isimli yolcu,“Metrobüsün içerisi tıklım tıklım, belediye otobüsleri, metrobüs, tramvay tıklım tıklım.” dedi.

İsmail Özgüneş isimli yolcu ise “Beylikdüzü’nden geliyor çok kalabalık. Özellikle akşam saatlerinde binemiyoruz. Dün yarım saat, 40 dakika bekledim. Çok kalabalık, yetmiyor. Güvenli değil böyle. Biz 2 ay evde kaldık ama hiçbir anlamı kalmadı bence, boşuna kalmış olduk” şeklinde konuştu.