Tokat Yağmurlu Köyü'ne yapılacağı öğrenilen taş ocağına tepki

Manifesto'ya konuşan Yağmurlu Köyü muhtarı Ali İpekçi, köy halkıyla beraber yaşam alanlarına yapılan müdahaleye karşı topyekun mücadele vereceklerini belirtti.

Tokat Yağmurlu Köyü'ne yapılacağı öğrenilen taş ocağına tepki

HABER MERKEZİ

Tokat Yağmurlu Köyü sakinleri bir tebligatla köylerine yapılacağını öğrendikleri patlatmalı Kalker ocağına karşı mücadeleye hazırlanıyor.

Akhel İnşaat şirketi tarafından alınan ihale sürecinde hiçbir bilgi verilmeyen köylüler ihaleye karşı dava açma kararı aldı. Ocağın kurulacağı alanın köye 680 metre uzaklıkta olması endişe verici olarak değerlediriliyor.

Aynı zamanda köyün su kaynaklarının ana damarları ocağın kurulacağı mevkinin altında olduğu, yabani hayvan popülasyonu bulunduğu, ormanlık alanların bulunduğu ve ocağın kurulması halinde oluşacak toz ve kirli havanın toplum sağlığı açısından büyük tehditler içerdiği köylüler tarafından değerlendiriliyor.

Ocağın kurulacağı alanın rüzgar açısından hakim bir tepe olması sebebiyle yerleşim bölgesinin, tarım arazilerinin ve hayvan otlattıkları meranın tehdit altında olduğunu belirten köylüler kurulacak olan ocağa karşı hem hukuki hem de toplumsal mücadeleyi vereceklerini belirtti.

ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) raporuna gerek olmadığına dair verilen karara itiraz eden köylüler ÇED raporu için başvuruda bulunacaklarını da belirttiler.

Manifesto‘ya konuşan Yağmurlu Köyü muhtarı Ali İpekçi, köy halkıyla beraber yaşam alanlarına yapılan müdahaleye karşı topyekun mücadele vereceklerini belirtti.

İpekçi’nin konuyla ilgili söylemleri şöyle: