TKP'nin 100. yaşı 13 Eylül'de Kartal'da kutlanacak

Türkiye Komünist Partisi'nin 100. yılı 13 Eylül günü Kartal'da TKH tarafından düzenlenecek mitingle kutlanacak.

TKP'nin 100. yaşı 13 Eylül'de Kartal'da kutlanacak

10 Eylül’de Mustafa Suphi ve yoldaşları tarafından kurulan Türkiye Komünist Partisi’nin 100. yılı 13 Eylül günü Kartal’da TKH tarafından düzenlenecek mitingle kutlanacak.

Türkiye Komünist Hareketi, Parti’nin 100. yaşını Atılım dönemi olarak ilan etmiş; komünistleri 100. Yıl Komiteleri’nde buluşmaya çağırmıştı.

Bugün haftalık basın toplantısında konuşan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, hem Parti’nin yeni amblemini bir kez daha duyurdu hem de 13 Eylül Pazar günü Kartal Meydanı’nda gerçekleştirecek mitinge davette bulundu.

Tekerek basın toplantısında şunları söyledi:

“Partimizin 100. yaşındayız. Buradan sizi hep bilgilendirdik.

100. yıl komitelerimiz kuruldu ve onlarca emektar komünist bu komitelerde yer alarak 100. yaşımıza yakışır çalışmaların parçası oldu. O yoldaşlara çağrımıza kulak verdikleri için bir kez daha teşekkür ediyoruz.
10 Eylül 1920’de Bakü’de Mustafa Suphi ve yoldaşları tarafından kurulan partimizin 100 yıllık mücadele geleneği, adına yakışır bir şekilde bugün geleceğe taşınmaktadır.

Partimizin 100. kuruluş yıldönümü dolayısıyla TKH parti kongresi aldığı kararla, parti amblemimizi, dünya işçi sınıfının ve komünist hareketin simgesi olarak değiştirmiştir. Parti amblemimiz kızıl bayrak üzerine orak-çekiç ve kızıl yıldızdır. Amblemimizde orak ve çekiç emeği ve işçi sınıfını, kızıl yıldız ise Parti’yi temsil etmektedir.

Ayrıca, partimiz 13 eylülde İstanbul Kartal Meydanı’nda büyük bir etkinlik gerçekleştirecektir.

Türkiye Komünist Partisi’nin 100. yılında, bu büyük tarihsel birikimle ‘emek, laiklik, bağımsızlık, sosyalizm’ bayrağını yükselterek, 100. yılımızın coşkusunu hep birlikte ileriye taşımak için, bu kokuşmuş düzene karşı dünyayı sosyalizmin kurtaracağının bilinciyle ülkemizin tüm aydınlarını, yurtseverlerini, emekçilerini 13 Eylül’de Kartal Meydanı’na davet ediyoruz.”

Manifesto’nun TKH’nin 100. yılı için oluşturduğu 100 Yaşındayız sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz:

https://gazetemanifesto.com/kategori/100-yasindayiz/

TKH’den yapılan açıklamada ise “100. yılın coşkusuyla Kartal Meydanı’nda buluşuyoruz. 100 yıl önce doğduk. Emperyalizme ve gericiliğe karşı verdiğimiz mücadele 100 yıldır bu topraklarda Sosyalist Türkiye’yi, eşit ve özgür bir dünyayı kurmak için yoluna devam ediyor.” denilmişti.