TKH'den 'ulaşım zamları geri alınsın' çağrısı: Emekçilerin cebinden elinizi çekin!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul İl Örgütü, İBB tarafından alınan ulaşıma %35 zam kararına karşı açıklama yayımladı. Açıklamada 10 Şubat Pazartesi günü saat 19.30'da Mecidiyeköy Metrobüs durağında gerçekleştirilecek basın açıklamasına çağrı yapıldı.

TKH'den 'ulaşım zamları geri alınsın' çağrısı: Emekçilerin cebinden elinizi çekin!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından ulaşım ücretlerine yüzde 35 zam yapılması kararına karşı hukuki başvuruda bulunacaklarını ve 10 Şubat Pazartesi günü Mecidiyeköy’de basın açıklaması gerçekleştireceklerini duyurdu.

TKH’den yapılan açıklamada ”Sermaye iktidarı tarafından asgari ücrete yaklaşık yüzde 15 zam yapılan bir dönemde zamlar ile beli bükülen, her geçen gün sırtına yeni vergiler yüklenen emekçilere İstanbul’da İBB tarafından yüzde 35’lik bir ulaşım zammının reva görülmesi kabul edilemez” ifadelerine yer verildi.

İBB yönetiminin AKP’yi aratmadığı belirtilen açıklamada ”Partimiz, Türkiye Komünist Hareketi İBB tarafından yapılan ulaşım zamlarına karşı çıkmakta, geçmişte AKP’li İBB yönetimine karşı nasıl mücadele ettiyse bugün de emekçi halkımızın çıkarları adına mücadele edeceğini duyurmaktadır.” denildi.

BASIN AÇIKLAMASINA ÇAĞRI

Ulaşım zamlarının ivedilikle geri alınması çağrısında bulunulan açıklamada zam kararına karşı hukuki başvuruda bulunulacağı ve basın açıklaması yapılacağı ise ”10 Şubat 2020 Pazartesi günü Parti tarafından İstanbul’da ulaşım zamlarının yürütmesini durdurma amacıyla hukuki başvuruda bulunulacak, akşamında ise saat 19:30’da Mecidiyeköy Metrobüs durağı girişinde konu ile ilgili bir basın açıklaması düzenlenecektir” sözleriyle duyuruldu.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul İl Örgütü’nün ”Emekçilerin cebinden elinizi çekin, ulaşım zamları geri alınsın!” başlıklı açıklaması şöyle:

”İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından alınan kararla İstanbul’da ulaşım ücretlerine yüzde 35 seviyesinde bir zam yapıldığı açıklanmıştır.

Sermaye iktidarı tarafından asgari ücrete yaklaşık yüzde 15 zam yapılan bir dönemde zamlar ile beli bükülen, her geçen gün sırtına yeni vergiler yüklenen emekçilere İstanbul’da İBB tarafından yüzde 35’lik bir ulaşım zammının reva görülmesi kabul edilemez. İBB yönetimi, bu zamlarla AKP’yi aratmıyor. AKP’nin gıdaya, doğalgaza, elektriğe yaptığı zamların bir benzerini İstanbul ulaşım zamlarında görüyoruz.

‘İstanbul’da ulaşım sorununu çözeceğiz ve hatta ucuzlatacağız’ diyerek İBB yönetimine gelenlerin attığı bu adım emekçilerin cebine göz dikmekten başka bir anlam taşımamaktadır.

Partimiz, Türkiye Komünist Hareketi İBB tarafından yapılan ulaşım zamlarına karşı çıkmakta, geçmişte AKP’li İBB yönetimine karşı nasıl mücadele ettiyse bugün de emekçi halkımızın çıkarları adına mücadele edeceğini duyurmaktadır.

Çağrımız nettir: Ulaşım zamları ivedilikle geri alınmalıdır.

Bunun için 10 Şubat 2020 Pazartesi günü Parti tarafından İstanbul’da ulaşım zamlarının yürütmesini durdurma amacıyla hukuki başvuruda bulunulacak, akşamında ise saat 19:30’da Mecidiyeköy Metrobüs durağı girişinde konu ile ilgili bir basın açıklaması düzenlenecektir.

Emekçi halkımız sermaye düzeninin sömürüsüne ve onun zamlarına mahkum değildir.”