TKH’den Haluk Kırcı ve Haber Global hakkında suç duyurusu

Türkiye Komünist Hareketi, Haluk Kırcı ve Haber Global kanalı hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye çıkışı TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek tarafından yapılan açıklamada "Herkes olduğu yerde duruyor. Haluk Kırcı hala Amerikan emperyalizminin bir maşasıdır. Dolayısıyla yine karşısında komünistleri bulacaktır." dedi.

TKH’den Haluk Kırcı ve Haber Global hakkında suç duyurusu

7 TİP’li gencin öldürüldüğü Bahçelievler Katliamı sorumlularından Haluk Kırcı’nın geçtiğimiz hafta Haber Global kanalında konuk edilmiş olması ve Kırcı’nın katliamı meşrulaştıran sözler sarf etmesi büyük tepki çekmişti.

Türkiye Komünist Hareketi, “konuk” Haluk Kırcı ve Haber Global kanalı hakkında suç duyurusunda bulundu. “Suçu ve suçluyu övmek” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” şikayetiyle Çağlayan Adliyesi’ne yapılan suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı:

“Yıllar sonra işlenen bu suçun gerekçesini basın-yayın yolu ile anlatmak, anlatıcının işlenen bu suça meşruiyet katma amacını da göstermektedir. O nedenledir ki açıkça pişman olduğunu bile söylememekte, bunu ideolojisinin gereği olarak göstermektedir. İdeolojisini öven Haluk Kırcı, neredeyse işlenen bu suçu alenen makul da saymaktadır. Bu nedenle TCK’da belirtilen suçu ve suçu işleme yönünden tüm unsurların tamamlandığı açıktır.

Haluk Kırcı verdiği bu beyan ile komünizme karşı mücadeleyi, 7 gencin öldürülmesine varacak kadar ve kendi deyimi ile intikam alma noktasına varacak kadar sürdürmüş olduğunu açıklamıştır.

Haluk Kırcı, sıradan bir ülkücü değildir. Türkiye siyaset tarihine bir katli olarak da geçmiş, dönemin bilinen büyük yargı süreçlerinde adı geçen biri olmuştur. Bugün kendini ülkücü olarak nitelendiren ya da nitelendirmese dahi bu siyasete eğilim gösteren genç ya da yaşlı her kuşağın bildiği biridir.

Haber Global yetkilileri de işlenen bu suça sebep olmuştur. Hem basın kanununa hem de televizyon kanunun ilgili tüm hükümlerini ihlal etmişlerdir.”

AYSEL TEKEREK: HERKES OLDUĞU YERDE DURUYOR

Suç duyurusu dilekçesini teslim eden TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, Çağlayan Adliyesi çıkışında yaptığı açıklamada, “Yasal bir suç duyurusunda bulunmuş olduk ama bundan daha önemli olan başka bir kısmı var, Haluk Kırcı tescilli bir katildir, hüküm giymiş yedi TİP’li genci öldürülmesiyle, katledilmesiyle ilgili hüküm giymiş bir katil. Bu katilin daha sonra Susurluk başta olmak üzere birçok konuda tutuklandığını hüküm giydiğini biliyoruz. Haluk Kırcı yıllar sonra bu tür programlara çıkarak bu beyanlarda bulunma rahatlığına asla sahip olamaz. Televizyon kanalları da asla buna koltuk değnekliği yapmamalıdır çünkü her cümlesi her kelimesi halen suç teşkil etmektedir . Timsah gözyaşları dökerek, geçmiş değerlendirmesi yaparak şirin görünmeye, masum görünmeye çalışmamalıdır.” dedi.

“Biz komünistler bunları yemiyoruz. Haluk Kırcı’nın ‘yine olsa yine yaparım’ anlamına gelecek değerlendirmelerini görüyoruz ve yine faşizme karşı, gericiliğe karşı bu ülkede en büyük mücadelenin, en tutarlı mücadelenin yine komünistler tarafından verildiğini biliyoruz. O yüzden bu tür beyanların karşısında susacak değiliz, hoş görecek değiliz ya da umursamayacak da değiliz. Bugün bir suç duyurusunda bulunduk, bugün 7 TİP’li gencin katledilmesinin Amerikan çıkarları doğrultusunda yapıldığını, ülkeyle Amerikan çıkarlarının birlikte olduğunu o dönem düşünerek yaptığını itiraf etmiştir Haluk Kırcı.” diyen Tekerek, “Bugün de aynı yolda ilerliyor. 7 TİP’li genç ülkenin bağımsızlığı için mücadele etmişti, Haluk Kırcı da Amerikan emperyalizminin çıkarları için mücadele etmişti. Herkes olduğu yerde duruyor. Haluk Kırcı hala Amerikan emperyalizminin bir maşasıdır. Dolayısıyla yine karşısında komünistleri bulacaktır. Bu süreçle ilgili gelişme oldukça kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.