TKH'den Ermenek Katliamı açıklaması: Emek düşmanı bu düzen değişmeden işçilerin kurtuluşu mümkün değildir!

TKH'nin açıklamasında, "Özel sektör tarafından ve rödovans usulüyle işletilen kömür ocağında yaşanan facia, bir işyeri kazası değildi. 18 Maden işçisi patronların kar hırsına kurban edilmişti!" denildi.

TKH'den Ermenek Katliamı açıklaması: Emek düşmanı bu düzen değişmeden işçilerin kurtuluşu mümkün değildir!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından, 28 Ekim 2014’te gerçekleşen Ermenek maden faciasında 18 maden işçisinin hayatını kaybetmesine dair bir açıklama yayımlanarak, “Ermenek Katliamı’nı unutmadık, unutmayacağız! Emek düşmanı bu düzen değişmeden işçilerin kurtuluşu mümkün değildir!” ifadeleri kullanıldı.

Ermenek’li madencilerin hakları için bugün de mücadele ettiğinin altı çizilen açıklamada, “Ermenek Katliamı’nın üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen bugün yine Ermenek madencileri patronların insafına terk edilmiş durumda. Daha dün yaşamlarını veren maden işçileri bugün gasp edilen ücretleri için mücadele ediyorlar. Hakları ve yaşamları için mücadele eden maden işçilerinin karşısına AKP’nin polisi, yasakları ve baskısı çıkarılıyor!” denildi.

“Ermenek madenci katliamını unutmadık” başlıklı açıklamanın tamamı şöyle:

“Ermenek’te bundan 6 yıl önce 18 maden işçisinin yaşamını yitirdiği katliamı unutmadık. Özel sektör tarafından ve rödovans usulüyle işletilen kömür ocağında yaşanan facia, bir işyeri kazası değildi. 18 Maden işçisi patronların kar hırsına kurban edilmişti!

301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Soma Katliamı’ndan aylar sonra yaşanan Ermenek Katliamı’nın üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen bugün yine Ermenek madencileri patronların insafına terk edilmiş durumda. Daha dün yaşamlarını veren maden işçileri bugün gasp edilen ücretleri için mücadele ediyorlar.

Hakları ve yaşamları için mücadele eden maden işçilerinin karşısına AKP’nin polisi, yasakları ve baskısı çıkarılıyor!

Dün işçilerin ölümüne neden olanlar bugün işçilerin haklarını gasp etmeye devam ediyorlar!

Ermenek Katliamı’nı unutmadık, unutmayacağız!

Emek düşmanı bu düzen değişmeden işçilerin kurtuluşu mümkün değildir!”