TKH'den ABD yaptırımlarına karşı eylem çağrısı

ABD Senatosu'nda onaylanan Türkiye'ye yönelik yaptırımlara karşı eylem çağrısında bulunan TKH, "14 Aralık Pazartesi günü saat 14:00'da Amerikan Konsolosluğu önündeyiz." dedi.

TKH'den ABD yaptırımlarına karşı eylem çağrısı

Türkiye’ye yönelik yaptırımların ABD Senatosu’nda onaylanmasına ilişkin bir açıklama yapan Türkiye Komünist Hareketi (TKH), 14 Aralık Pazartesi günü saat 14:00’da Amerikan Konsolosluğu önünde buluşma çağrısı yaptı.

“Irak’ı işgal eden, Suriye’yi parçalamaya çalışan ABD emperyalizminin bu saldırganlığına karşı Partimiz karşı çıkmakta ve tüm emekçi halkımızı da sesini yükseltmeye çağırmaktadır.” denilen eylem çağrısında ‘Nato’dan çıkılmalı’ vurgusu yapıldı.

TKH’nin, “Bu ülke bu halk ABD’ye de, yaptırımlarına da boyun eğmez!” başlıklı çağrısı şöyle:

“ABD’nin ülkemize dönük CAATSA adı verilen “Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyma Yasası”nı onaylaması, emperyalizmin yeni bir saldırganlığıdır.

Irak’ı işgal eden, Suriye’yi parçalamaya çalışan ABD emperyalizminin bu saldırganlığına karşı Partimiz karşı çıkmakta ve tüm emekçi halkımızı da sesini yükseltmeye çağırmaktadır.

Emperyalizmle mücadelenin yolu pazarlıktan değil, emperyalizmle yapılan anlaşmaların iptal edilmesinden, bağımlılık ilişkisinin sonlandırılmasından, NATO’dan çıkılmasından geçmektedir.

Bu sesi yükseltmek için 14 Aralık Pazartesi günü saat 14:00’da Amerikan Konsolosluğu önündeyiz.”

TKH tarafından yayımlanan basın açıklamasında, “NATO’dan çıkılmalıdır. Başta İncirlik olmak üzere ABD’nin bütün askeri üsleri kapatılmalıdır. Kürecik üssüne el konulmalıdır.” denildi.