"Yeni bir Cumhuriyet işçi sınıfının omuzlarında yükselecektir"

TKH tarafından 15-16 Haziran Direnişi'nin 50. yıldönümü vesilesiyle yayımlanan açıklamada, "Sermayenin gerici sınıf diktatörlüğünden ve onun gerici rejiminden kurtuluşun yolu, yeni bir cumhuriyet mücadelesinden geçmektedir. Ve biliyoruz ki, yeni bir cumhuriyet işçi sınıfının omuzlarında yükselecektir!" denildi.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 15-16 Haziran Direnişi’nin 50. yıldönümü vesilesiyle bir açıklama yayımladı. Açıklamada,  sermaye devletinin işçi sınıfını susturma girişimine karşı sınıfın ayağa kalktığı 15-16 Haziran Direnişi’nin, ülke tarihinin en görkemli sayfalarından biri olduğu ifade edilirken, ülkenin kurtuluşunun, işçi sınıfının ayağa kalkacağı ve sınıfın tavrını ortaya koyacağı gün mümkün olacağı vurgulandı.

“15-16 Haziran’ın 50. Yıldönümü yolumuza ışık tutuyor!- Yeni bir Cumhuriyet işçi sınıfının omuzlarında yükselecektir!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“15-16 Haziran’ın 50. Yıldönümü yolumuza ışık tutuyor!

Yeni bir Cumhuriyet işçi sınıfının omuzlarında yükselecektir!

15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi, bugün içinde bulunduğu koşullar düşünüldüğünde ülkemizin kurtuluş yolunu bir kez daha gösteriyor.

Sermaye devletinin işçi sınıfını susturma girişimine karşı sınıfın ayağa kalktığı 15-16 Haziran Direnişi, ülke tarihimizin en görkemli sayfalarından biridir!

Bugün ülkemizin kurtuluşu, işçi sınıfının ayağa kalkacağı ve sınıf tavrını ortaya koyacağı gün mümkün olacaktır! Sermayenin gerici sınıf diktatörlüğünden ve onun gerici rejiminden kurtuluşun yolu, yeni bir cumhuriyet mücadelesinden geçmektedir. Ve biliyoruz ki, yeni bir cumhuriyet işçi sınıfının omuzlarında yükselecektir!

15-16 Haziran Direnişi’nin 50. Yıldönümünde bir kez daha Türkiye işçi sınıfına selam diyoruz!”