TKH: Ülkemizin güvenliği Hatay’ın yanı başında El Kaide Emirliği kurmaktan mı geçiyor?

Türkiye Komünist Hareketi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’a soruyoruz:,Ülkemizin güvenliği Hatay’ın yanı başında El Kaide Emirliği kurmaktan mı geçiyor?

TKH: Ülkemizin güvenliği Hatay’ın yanı başında El Kaide Emirliği kurmaktan mı geçiyor?

Ankara’da AKP İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sınırlarımızın terör örgütleri ve gözünü ülkemizin topraklarına dikmiş zalim bir rejim tarafından kuşatılmasına, milyonlarca sığınmacının yükünün kalıcı bir şekilde üzerimize yıkılmamasına bundan böyle kararlıyız.” sözleri üzerine bir açıklama yayınlayan Türkiye Komünist Hareketi açıklamasında “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a soruyoruz: Ülkemizin güvenliği Hatay’ın yanı başında El Kaide Emirliği kurmaktan mı geçiyor?” ifadelerine yer verdi.

TKH tarafından yapılan “Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu söylediklerinize çocuklar bile inanmıyor!” açıklamanın tamamı şu şekilde:

Tayyip Erdoğan bugün yaptığı konuşmada şunları söylemiştir:

“Sınırlarımızın terör örgütleri ve gözünü ülkemizin topraklarına dikmiş zalim bir rejim tarafından kuşatılmasına, milyonlarca sığınmacının yükünün kalıcı bir şekilde üzerimize yıkılmamasına bundan böyle kararlıyız.”

Bu söylenenlere kimse inanmamaktadır.

İdlib’de bulunan terör örgütünün adı HTŞ’dir. El Kaide’nin isim değiştirmiş halidir. BMGK ve Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu tarafından, 2018 yılında terör örgütü kabul edilmiştir. El Kaideci terör örgütü ülkemize değil Suriye’ye saldırmaktadır. Kaldı ki sizin iktidarınız HTŞ’ye dönük operasyon yapmamaktadır, tam tersine bu güçleri “ılımlı güçler” olarak görmektedir. İdlib’de bu teröre karşı çıkacağınıza, bu terör örgütüne karşı Suriye güçlerine düşman olmanızın mantıklı hiçbir açıklaması yoktur! El Kaide ile aynı saflara düşerek, Mehmetçik bu çetelere kalkan yapılmaktadır!

Suriye Devleti, Türkiye’nin topraklarına gözünü dikmemiştir. Tartışma konusu İdlib’dir ve İdlib Suriye’nin bir ili ve toprağıdır. Kendi topraklarını terör örgütlerinden kurtarmaya çalışmaktadır. Suriye dün Fransız mandasına karşı bağımsızlığını kazanmış, bugün emperyalist ABD ve siyonist İsrail yönetimlerinin planlarına karşı vatan savaşı vermektedir! Suriye Devleti ile kaç yıldır komşuluk yapıyoruz, “Suriye Devleti’nin sınırlarımızı kuşatması” kadar anlamsız bir söz yoktur! Kaldı ki bugün ülkemizi içeriden ve dışarıdan kuşatan ve kuşatmak isteyen ABD emperyalizmidir. 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki gücü nasıl yok sayabiliyorsunuz?

Milyonlarca sığınmacıya kapıları açan bizzat sizdiniz! Her fırsatta Suriyeli sığınmacılar için “başımızın tacı” diyen sizdiniz. Emperyalizm beslemesi, Suudi Arabistan, BAE ve Katar gibi gerici-işbirlikçi devletlerin parasıyla Suriye’yi akın akın sokulan cihatçı terör örgütlerinin yol açtığı yıkımdan kaçan sığınmacılar üzerinden yürütülen şantaj siyasetinin vicdani hiçbir tarafı yoktur.

Her fırsatta altına imza attığınız “Suriye’nin egemenliğine, birliğine ve toprak bütünlüğüne” saygılıyız sözü nerededir? Suriye’nin egemenliği, birliği ve toprak bütünlüğü İdlib’i kapsamıyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a soruyoruz: Ülkemizin güvenliği Hatay’ın yanı başında El Kaide Emirliği kurmaktan mı geçiyor?