TKH: Türkiye işçi sınıfı Kemal Türkler’i unutmayacak

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından yapılan "Türkiye işçi sınıfı Kemal Türkler’i unutmayacak" başlıklı açıklamada, "Kemal Türkler’in mücadelesi olanca yakıcılığıyla devam ediyor, Türkler’in adı Türkiye işçi sınıfının kavgasında yaşıyor." denildi.

TKH: Türkiye işçi sınıfı Kemal Türkler’i unutmayacak

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) DİSK’in kurucu başkanı Kemal Türkler’i katledilişinin 40. yıldönümünde mezarı başında anacak. TKH, 22 Temmuz Çarşamba günü saat 10:30’da , Türkler’in Topkapı Mezarlığı’ndaki mezarı başında yapılacak anmaya ilişkin bir açıklama yayımlarken, “Türkiye işçi sınıfı Kemal Türkler’i unutmayacak” başlıklı açıklamada şunlar kaydedildi.

“22 Temmuz 1980 tarihinde faşistler tarafından katledilen Kemal Türkler’i unutmadık unutmayacağız.

DİSK’in Kurucu Başkanlığı ve Maden-İş Başkanlığı yapan Kemal Türkler’in hayatı Türkiye işçi sınıfının kurtuluşuna adanmıştır. Bunu bilen sermaye iktidarı tam da bu yüzden bu cinayeti işlemiş, cinayetin failleri yıllarca sermaye sınıfı tarafından korunmuş ve en sonunda AKP iktidarı tarafından katiller serbest bırakılmıştır. Kemal Türkler’in sermayeye hizmet eden faşistler tarafından katledilmesinin nedeni, 12 Eylül darbesi öncesinde işçi sınıfına gözdağı vermek ve sınıf mücadelesinin önünü kesmekti.

Bugün ülkemiz salgın ve ekonomik kriz ile mücadele ederken, sermaye iktidarı işçi sınıfına karşı amansız bir saldırı başlatmış durumda.

Ancak aynen geçmişte olduğu gibi Kemal Türkler’in mücadelesi olanca yakıcılığıyla devam ediyor, Türkler’in adı Türkiye işçi sınıfının kavgasında yaşıyor.

Bugün biz komünistler, Kemal Türkler’in Partisi’nin kuruluşunun 100. yılında ilan ediyoruz:

Kemal Türkler’in kavgasını geleceğe taşıyacağız, işçi sınıfının iktidarını, Sosyalist Türkiye’yi kuracağız!

Kırk yıl önce faşistlerin saldırısı sonucunda aramızdan ayrılan Kemal Türkler’i anmak için tüm üye ve dostlarımızı 22 Temmuz Çarşamba günü yapılacak anmaya davet ediyoruz.

Türkiye Komünist Hareketi”

Anma:

22 Temmuz 2020 – Çarşamba

Saat: 10:30

Topkapı mezarlığı girişi