TKH: TİP milletvekili Barış Atay'ın saldırıya uğramasını kınıyoruz

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), İçişleri Bakanı tarafından hedef gösterildikten sonra saldırıya uğrayan Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay ile ilgili bir açıklama yayımladı.

TKH: TİP milletvekili Barış Atay'ın saldırıya uğramasını kınıyoruz

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğrayan Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay ile ilgili bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Atay’ın İçişleri Bakanı tarafından hedef gösterildikten sonra saldırıya uğraması hakkında, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkenin bir bakanı hele hele İçişleri Bakanı olmaktan çıkmış, mafya “babalarını” anımsatan ve faşist sokak milislerini harekete geçiren bir siyaseti temsil eder hale gelmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Türkiye Komünist Hareketi tarafından yayımlanan, “İçişleri Bakanı Soylu derhal istifa etmelidir!” denilen açıklamanın tamamı şöyle:

Basına ve Kamuoyuna,

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterildikten sonra TİP milletvekili Barış Atay’ın saldırıya uğramasını kınıyoruz.

Bu saldırı açıkça tarihte gördüğümüz faşist milis saldırılarının aynısıdır. Daha önce CHP Genel Başkanı’na yönelik linç provokasyonu bugün ise bir milletvekiline saldırı, iktidardaki güçlerin gerici ve faşist karakterini fazlasıyla göstermektedir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkenin bir bakanı hele hele İçişleri Bakanı olmaktan çıkmış, mafya “babalarını” anımsatan ve faşist sokak milislerini harekete geçiren bir siyaseti temsil eder hale gelmiştir.

İçişleri Bakanı Soylu derhal istifa etmelidir!