TKH: SETA direktörü Amerika’ya, Fethullah’ın yanına!

ABD emperyalizmine açık çağrıda bulunan SETA’nın Genel Koordinatörü Burhanettin Duran'a komünistlerden yanıt geldi.

TKH: SETA direktörü Amerika’ya, Fethullah’ın yanına!

SETA’nın Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, Sabah gazetesindeki yazısında, ABD emperyalizmine açık çağrıda bulunmasına komünistlerden tepki geldi. Türkiye Komünist Hareketi (TKH) yaptığı açıklamada, Duran’ın Amerikan emperyalizminin Suriye masasında elinin güçlendirmesini açık olarak istediği vurgulanırken, bu açıklamanın BMGK ve Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu’nun kabul ettiği terör örgütüne destek açıklaması olduğu ifade edildi.

“SETA direktörü Amerika’ya, Fethullah’ın yanına!” başlıklı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“AKP’nin ideoloji merkezi olarak bilinen SETA’nın Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, Sabah gazetesindeki yazısında, ABD emperyalizmine açık çağrıda bulunmuş, ABD’yi cihatçı terörü silahlandırmaya ve Suriye’yi vurmaya çağırmıştır: ‘Kamuoyu desteğinden muhaliflere silah yardımına, rejimin kritik üslerini vurmadan Türkiye’nin güvenliği için yeni öneriler getirmeye kadar.’ diyerek ABD’ye akıl verirken Amerikan emperyalizminin Suriye masasında elinin güçlendirmesini açık olarak istemiştir.

‘Washington şimdi inisiyatif alırsa Suriye masasında etkisini genişletir.’ diyebilmiştir.

Bu sözler, AKP’nin akıl merkezi olarak işlev gören SETA’nın önemli ismine ve Sabah Gazetesi yazarına aittir. Muhaliflerin kim olduğunu söylemezken, Suriye’de ABD’nin elinin güçlenmesinden ne kastettiği herkes tarafından sorgulanmalıdır!

Bu sözler, Büyük Ortadoğu Projesi taraftarlığıdır!

Bu sözler, siyonist İsrail devletinin Filistin’i işgal planı olan “Yüzyılın Anlaşması”nı desteklemek, siyonist İsrail’in Suriye’yi vurmasına yandaşlıktır! Çünkü Suriye’nin parçalanması İsrail’in çıkarınadır.

Bu sözler, Suriye’nin İdlib bölgesinde El Kaide emirliği kurulmasını istemektir!

Bu sözler, BMGK ve Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu’nun kabul ettiği terör örgütüne destek açıklamasıdır!

Bu sözler ABD’nin Fırat’ın doğusunu bölme planlarına örtülü destektir!

Halkımız, kimlerin Amerikancı olduğunu bir kez daha görmelidir!

Halkımız, ‘milli ve yerli’ söylemini kendilerine kılıf yapanları iyi tanımalıdır!”