TKH: Muzaffer İlhan Erdost’u saygıyla anıyoruz

TKH, Muzaffer İlhan Erdost'un yaşamını yitirmesinin ardından bir açıklama yayımlayarak, Erdost'un yerinin kolay dolmayacağını belirtti.

TKH: Muzaffer İlhan Erdost’u saygıyla anıyoruz

Türkiye Komünist Hareketi, yaşamını yitiren Türkiye sosyalist hareketinin önemli isimlerinden Muzaffer İlhan Erdost hakkında bir açıklama yayımladı.

Ülkemizin önemli bir aydınını yitirdiğinin vurgulandığı açıklamada, yazar, yayıncı ve devrimci kimliği ile Muzaffer İlhan Erdost’un yerinin kolay dolmayacağı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Muzaffer İlhan Erdost’u saygıyla anıyoruz.

Ülkemiz onurlu bir aydınını daha yitirdi. Yazar, yayıncı ve devrimci kimliği ile Muzaffer İlhan Erdost’un yeri kolay dolmayacaktır.

Yıllardır faşizmin ve sermaye iktidarının bütün zorluklarına karşı dik duran Muzaffer İlhan Erdost’u saygıyla anıyoruz.

12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra Mamak Askeri Cezaevi’nde katledilen kardeşi İlhan Erdost’un anısına “Muzaffer İlhan Erdost” ismini kullanmaya başlayan Erdost, Sol Yayınları’nı kurmuş, Marksist klasiklerin emekçi halka ulaşmasını sağlayarak çök önemli katkıda bulunmuştur.

Türkiye sosyalist hareketinin değerli ismi Muzaffer İlhan Erdost’un vefatı dolayısıyla başta ailesine ve tüm dostlarına başsağlığı dileriz.

Türkiye Komünist Hareketi”