TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer, Albayrak'ın istifasını değerlendirdi: AKP iktidarının Türkiye'ye anlatabileceği bir hikaye kalmadı

TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer "ABD emperyalizminin Büyük Ortadoğu Projesi'nin 'projesi' olarak Türkiye'de iktidar olanlar yolun sonuna gelmişlerdir. Türkiye'ye verebilecekleri, anlatabilecekleri bir hikaye kalmadığı gibi AKP-MHP iktidarının Türkiye'ye verebileceği hiçbir şey kalmadı." değerlendirmesinde bulundu.

TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer, Albayrak'ın istifasını değerlendirdi: AKP iktidarının Türkiye'ye anlatabileceği bir hikaye kalmadı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) MK Üyesi Kurtuluş Kılçer, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasını değerlendirmek üzere, Manifesto TV’de canlı olarak yayınlanan Alev Doğan’ın hazırlayıp sunduğu Manifesto’nun Gündemi’ne konuk oldu. Kılçer, ABD emperyalizminin Büyük Ortadoğu Projesinin ‘projesi’ olarak Türkiye’de iktidar olanların yolun sonuna gelmiş olduklarını vurgulayarak şu değerlendirmelerde bulundu.

“Şunun altını bir kez daha çizmek istiyorum; Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu koşullar büyük bir iktisadi krizi işaret ediyor, gösteriyor. Hatta bunları somut olarak bütün emekçi halkımız yaşamaktadır. Bu iktisadi krizle beraber AKP’nin diline doladığı yeni Türkiye, 2023 hedefi hatta 2071 hedefi gibi tarihlerle ifade ettiği hikayesinin inandırıcılığı kalmadı. AKP ve MHP’nin Türkiye’ye taşıyabileceği bir projesi, bir söylemi, bir argümanı bulunmamaktadır. ABD emperyalizminin Büyük Ortadoğu Projesi’nin ‘projesi’ olarak Türkiye’de iktidar olanlar yolun sonuna gelmişlerdir. Türkiye’ye verebilecekleri, anlatabilecekleri bir hikaye kalmadığı gibi AKP-MHP iktidarının Türkiye’ye verebileceği hiçbir şey kalmadı. Gericilik verirler, baskı beklenir, hukuksuzluk beklenir, adaletsizlik beklenir, eşitsizlik beklenir ama inandırıcılıklarının kalmadığını bugün saptamamız gerekiyor. Türkiye’nin önümüzdeki dönem büyük tartışmalara gebe olduğunu, Türkiye’nin nasıl bir ülke olacağını, ülkemizin nasıl kurtulacağını, Türkiye’de emekçi halkın sorunlarının nasıl ortadan kaldıralacağı sorularının daha fazla konuşulacağı bir döneme girdiğimizi düşünüyorum. Biz komünistler olarak, Türkiye Komünist Hareketi olarak Türkiye’nin bir yol ayrımında bulunduğunu o yüzden de AKP eliyle yıkılmış bir Cumhuriyet, bunun karşısına kurdukları yeni bir rejim, başkanlık rejimi, ikinci cumhuriyet rejimi diyelim buna ne dersek diyelim, bunun büyük bir krizi ile karşı karşıya kaldığımız bir tabloda bugün yeni bir düzeni, yeni bir Cumhuriyet’i tartışmak gerektiğini ben bir kez daha buradan ifade etmek isterim.”