TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer: AKP 'FETÖ' ile ilişkisini saklamak ve ABD ile barışmanın yolunu yapmak için adımlar atıyor

TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer darbe tartışmalarına ilişkin "AKP, FETÖ ile ilişkisini saklamak ve bugün ABD ile barışmanın yolunu yapmak için adımlar atmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer: AKP 'FETÖ' ile ilişkisini saklamak ve ABD ile barışmanın yolunu yapmak için adımlar atıyor

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Merkez Komite Üyesi Kurtuluş Kılçer, TKH’nin haftalık basın toplantısında son günlerde AKP tarafından sürekli olarak gündeme getirilen ‘darbe’ tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılçer, AKP’nin FETÖ ile ilişkisini saklamak ve bugün ABD ile barışmanın yolunu yapmak için adımlar atmakta olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

“Eski Genelkurmay Başkanı tarafından FETÖ’nün siyasi ayağı için uzağa bakmayınız, zamanında çıkan bazı yasalara bakılmalı dendiğinde, AKP hemen devreye girmiş, suç duyurusunda bulunmuştu.

Tam FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmaları sürerken birdenbire darbe gündemi bizzat AKP’liler tarafından ısıtılıp gündeme getirilmiş, kendi tabanlarında korku yaratıp, kendi tabanlarını konsolide etmeye çalışmışlar, sözünü söyleyecek muhalefeti de darbecilikle korkutma yoluna gitmişlerdir.

Daha dün AKP medya işleri sorumlulardan birisi ‘evet darbeci Kemalistlere karşı FETÖ ile ittifak yaptık’ diyerek bütün gerçekleri faş etmiştir. Bu itiraf mutlaka bir yerlere kalın harflerle yazılmalıdır.

AKP, FETÖ ile ilişkisini saklamak ve bugün ABD ile barışmanın yolunu yapmak için adımlar atmaktadır.”

“AKP HER ZAMAN YAPTIĞI GİBİ ALGI OPERASYONU DÜZENLEMEKTEDİR”

Emperyalizmin NATO üzerinden Türkiye ile ilişkilerini yeniden güçlendirmek istediğine dikkat çeken Kılçer, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

“Bakınız, ABD tarafından hazırlanan RAND raporunda, ABD doğrudan ilişki kurmak için Türk Silahlı Kuvvetleri’ni göstermiş ve özel olarak da AKP Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı işaret etmiştir. Yani emperyalizm NATO üzerinden Türkiye ile ilişkilerini yeniden güçlendirmek istemektedir.

Bugün darbe tartışmalarının altında açıktır ki, ABD ile yeniden daha derin bağlar kurmak, 15 Temmuz sonrası bozulan ilişkileri tamir etmek hedefi bulunmaktadır. Darbe olasılığı diye açılan suni gündem askeriye başta olmak üzere bürokrasi içindeki ABD’ci olmayan kesimleri özellikle 30 Ağustos öncesi tasfiyenin alt zemini olarak açılmaktadır.

AKP, ABD ile yakınlaşmaktadır. Tam da bu yüzden AKP, her zaman yaptığı gibi algı operasyonu düzenlemektedir. AKP, her sıkıştığında halkı kandırarak ayakta kalmaktadır.”