TKH: Metal işçisinin engellenmesi kabul edilemez

Gözaltılarla ilgili TKH tarafından yayımlanan açıklamada, ''Tüm gözaltına alınanlar serbest bırakılmalı, işçilerin hak arama mücadelesinin önündeki engeller kaldırılmalıdır'' denildi.

TKH: Metal işçisinin engellenmesi kabul edilemez

Metal işçilerinin yürüyüşünün engellenmesi sonrasında başta onlarca metal işçisi olmak üzere, BMİS yöneticileri ve eyleme destek amacıyla katılım gösteren bir dizi sendika ve siyasi parti temsilcisi gözaltına alındı.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyelerinin de gözaltına alınmasının ardından TKH bir açıklama yayımlayarak, “gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalı” dedi.

TKH tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

”Metal işçisinin engellenmesi kabul edilemez…

Gözaltına alınanlar serbest bırakılsın!

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası’na (BMİS) üye oldukları için tazminatsız bir şekilde işten atılan veya ücretsiz izne çıkarılan metal işçilerine bugün Gebze’de engelleme, polis saldırısı ve gözaltı reva görülmüştür.

Metal işçilerinin yürüyüşüne dönük engelleme sonrasında başta onlarca metal işçisi olmak üzere BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, BMİS Genel Sekreteri Özkan Atar ve Gebze şube yöneticileri ve eyleme destek amacıyla katılım gösteren bir dizi sendika ve siyasi parti temsilcisi de gözaltına alınmıştır.

Metal işçilerine destek adına Partimiz adına eyleme katılan üyelerimizden Ali Öztutan, Hasan Kırlangıç ve Ramazan Denizhan da polis saldırısı sonrasında gözaltındadır.

Salgın döneminde dahi kârlarından bir kuruş dahi feragat etmek istemeyen kriz fırsatçısı patronların temsilcisi iktidarın işçi düşmanı yüzü bir kere daha ortaya çıkmıştır.

Metal işçileri ise bugün bir kere daha boyun eğmeyeceklerini göstermişlerdir.

Metal işçilerinin taleplerini ortaya koymaları ve haklarını aramaları engellenemez.

Bunun için eylem yapan metal işçilerinin ve onlara destek vermek isteyenlerin gözaltına alınması ise kabul edilemez.

Tüm gözaltına alınanlar serbest bırakılmalı, işçilerin hak arama mücadelesinin önündeki engeller kaldırılmalıdır.”

Türkiye Komünist Hareketi