TKH: Memleketi üfürükçülere, gericilere ve bilim düşmanlarına bırakmayacağız

TKH'nin İstanbul Fatih’teki Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hastalara düzenli olarak Said-i Nursi okutulması skandalına ilişkin yaptığı açıklamada, "Ülkemiz bu karanlıktan kurtulacaktır. Memleketi üfürükçülere, gericilere ve bilim düşmanlarına bırakmayacağız." denildi.

TKH: Memleketi üfürükçülere, gericilere ve bilim düşmanlarına bırakmayacağız

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), İstanbul Fatih’teki Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hastalara düzenli olarak Said-i Nursi okutulması skandalına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, gerici Said-i Nursi’nin yazdıklarının “şifa” diyerek, hele ki bir üniversite hastanesinde okutulmasının skandal olduğu ifade edilirken, “Memleketi üfürükçülere, gericilere ve bilim düşmanlarına bırakmayacağız” denildi.

“Said-i Nursi’nin sözleri şifa diye okutuluyor! Üfürükçüler tıp fakültelerine kadar girmiştir!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İstanbul Fatih’teki Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hastalara düzenli olarak Said-i Nursi isimli gericinin sözlerinin okunduğu ortaya çıktı. Din telkini adıyla hastalara Risale-i Nur diye bilinen, gerici Said-i Nursi’nin yazdıklarının ‘şifa’ diyerek, hele ki bir üniversite hastanesinde okutulması skandaldır.

Dua yerine Said-i Nursi’nin sözleri okutulmakta, üfürükçülük din diye sunulmaktadır. Bütün bunların bir üniversite kurumunda yaşanması ise ülkemizin geldiği yeri göstermesi açısından ibretliktir! Ülkemiz bu karanlıktan kurtulacaktır. Memleketi üfürükçülere, gericilere ve bilim düşmanlarına bırakmayacağız.”