TKH Maltepe İlçe Örgütü, "Mahallemizde çocuk istismarına sessiz kalmayalım. Tarikat ve cemaat yurtları kapatılsın!” başlıklı çalışma başlattı

TKH Maltepe İlçe Örgütü, Zümrütevler Mahallesi’ndeki Süleymancılara ait Kuran kursu yurdunda yaşanan çocuk istismarına karşı “Mahallemizde çocuk istismarına sessiz kalmayalım. Tarikat ve cemaat yurtları kapatılsın!” başlıklı bir çalışma başlattı.

TKH Maltepe İlçe Örgütü,

TKH Maltepe İlçe Örgütü, Zümrütevler Mahallesi’ndeki Süleymancılara ait Kuran kursu yurdunda yaşanan çocuk istismarına karşı “Mahallemizde çocuk istismarına sessiz kalmayalım. Tarikat ve cemaat yurtları kapatılsın!” başlıklı bir çalışma başlattı.

Bildiri metninde yer alan ifadeler şöyle:

“Mahallemizde çocuk istismarına sessiz kalmayalım

Tarikat ve cemaat yurtları kapatılsın!

Ülkemizde son 18 yılda katlanarak artan kadına ve çocuğa yönelik şiddet, taciz ve istismar vakalarının ardı arkası kesilmiyor. Her yeni güne benzer haberlerle uyanmaya devam ediyoruz.

Hiç kuşkusuz bu suçların ortaya çıkmasını yaratan koşullar ülkemizde yaşanan gerici dönüşümle doğrudan ilintilidir.

AKP iktidarının ”Yeni Türkiye’sinde” kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve istismar suçlarında aklama, ”iyi hal” indirimleri, af çıkarma arayışları, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme girişimlerine ilişkin tartışmalar bitmemektedir. ”Yeni Türkiye” adıyla kurulan, tarikat ve cemaatlerden de güç alan bu gerici rejim, milyonlarca emekçiyle birlikte kadınların ve çocukların geleceğini de karartmaktadır.

Kirli ellerinizi çocuklarımızın üzerinden çekin!

İktidarın gerici politikalarıyla önü açılan tarikatlara bağlı ruhsatlı ve ruhsatsız binlerce Kuran kursu ve yurt, denetimden uzak olmanın da rahatlığıyla her türlü istismarın ve sömürünün merkezi haline gelebilmektedir. AKP iktidarının tarikatlarla olan ilişkisine bir de bu gözle bakılmalıdır.

Karaman Ensar vakfında, İzmir Dikili ve Adıyaman Gerger’de Süleymancıların yurtlarında ve Ümraniye Fıkıh-Der’de çocuklara dönük cinsel istismarlar hafızalarımızda iken bu istismarlara bir yenisi daha eklenmiştir.Geçtiğimiz haftalarda bir istismar vakası da Maltepe Zümrütevler mahallesinde Süleymancılara bağlı Zümrütevler Erkek Kuran Kursu’nda yaşanmıştır. Açılan soruşturmayla 3 çocuğun istismara maruz kaldığı tespit edilmiş, kurs yetkililerinin istismar suçunu örtbas etmeye çalıştığı anlaşılmıştır.

Daha önce yaşanan ve daha çok ”idari cezalarla” sonuçlanan cinsel istismar yargılamalarının kamuoyunu susturmaya yönelik geçiştirici adımlar olduğunu biliyoruz. Ancak benzer istismar vakalarında olduğu gibi Zümrütevler Erkek Kuran Kursunda yaşanan bu istismarın da takipçisi olacağımızı, mahallelerimizdeki gerici örgütlenmelere karşı aydınlanma ve laiklik mücadelesini yükselteceğimizi bir kez daha ilan ederiz.

Çocuklarımızın geleceğini karartan, şiddeti ve istismarı reva gören bu kokuşmuş düzene dur denmelidir.

Çocuklarımız ve aydınlık yarınlarımız için gericiliğe karşı örgütlü mücadele yükseltilmelidir!

Tarikat ve cemaatlere bağlı tüm Kuran kursları ve yurtlar kapatılmalıdır!”