TKH: Laiklik çocuklarımızın güvenliği için tek seçenektir

TKH tarafından yapılan açıklamada "Laiklik, ülkemizin huzuru, toplumsal ahlakın korunması ve çocuklarımızın güvenliği için tek seçenektir!" denildi.

TKH: Laiklik çocuklarımızın güvenliği için tek seçenektir

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Uşşaki tarikatında yaşanan istismar skandalına ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, hiçbir tarikata müsamaha gösterilmeden, tarikat ve cemaatlerin mal varlıklarının devletleştirilmesi gerektiği belirtilirken, laikliğin, ülkemizin huzuru, toplumsal ahlakın korunması ve çocuklarımızın güvenliği için tek seçenek olduğu vurgulandı. “Bütün tarikatlar kapatılmalı ve yasaklanmalıdır!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Ülkemizde tarikat ve cemaatler, din ve inanç kurumları değil, doğrudan ticaret, siyaset ve rant kurumları olarak halkın inanç ve değerlerini sömüren örgütlenmelerdir!

Din ve inanç özgürlüğü söylemiyle, dernek ve vakıf gibi yasal kurumların arkasına saklanılarak ve dini örgütlenme kılıfı altında kurulan tarikat ve cemaatler bugün ülkemizin kanserli dokusudur.

Tarikat ve cemaatler, din kılıfı altında, siyasal örgütlenmelerdir.

Tarikat ve cemaatler, din kılıfı altında, ticaret ve rant örgütlenmeleridir.

Tarikat ve cemaatler, din kılıfı altında, halkın esir alındığı örgütlenmelerdir.

Kamuoyunda Gülenciler ya da Adnan Hocacılar diye bilinen örnekler ortadadır.

Bugün kendilerine Uşşaki tarikatı denilen dini örgütlenme içinde tarikat şeyhi tarafından 12 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara uğraması vakası, tarikat ve cemaatlerin aynı zamanda ahlaksızlığın da merkezi olduğunu göstermiştir.

Bütün tarikat ve cemaatler kapatılmalı ve yasaklanmalıdır!

Bütün kuran kursu adıyla yatılı okullar derhal kapatılmalı, devlet tarafından el konulmalıdır!

Hiçbir tarikata müsamaha gösterilmeden, tarikat ve cemaatlerin mal varlıkları devletleştirilmelidir.

Laiklik, ülkemizin huzuru, toplumsal ahlakın korunması ve çocuklarımızın güvenliği için tek seçenektir!”