TKH: HDP’ye ve muhalif kesimlere yönelik operasyonu kınıyoruz

TKH, HDP’ye ve muhalif kesimlere yönelik bugün gerçekleştirilen operasyonlara dair bir açıklama yayımlayarak, kararın hukuki değil siyasi olduğunun altını çizdi.

TKH: HDP’ye ve muhalif kesimlere yönelik operasyonu kınıyoruz

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonla, HDP yöneticilerinin gözaltına alınmasına dair bir açıklama yayımladı. Operasyonun hukuki değil tamamen siyasi bir karar olduğu belirtilen açıklamada, “Milli Güvenlik Kurulu toplantısından hemen sonra gerçekleştirilen bu operasyon, ABD emperyalizminin başını çektiği Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki temaslarla bağlantılı bir operasyondur.” denildi.

Açıklamada ayrıca, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ iddiasıyla gözaltına alınan muhaliflere yapılan hukuksuzluğa da yer verildi.

TKH tarafından yayımlanan ve “HDP’ye ve muhalif kesimlere yönelik bu operasyon son bulmalı, gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır” denilen, “HDP’ye ve muhalif kesimlere yönelik operasyonu kınıyoruz” başlıklı açıklamanın tamamı şöyle:

6 yıl önce meydana gelen “Kobane olayları” diye bilinen gündem bahane edilerek bugün HDP yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen gözaltılar, hukuki değil tamamiyle siyasi bir karardır. Üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen ve bu olayın soruşturması üzerinden 4 yıl geçmişken, sabah saatlerinde HDP’nin eski yöneticilerinin de dahil edildiği bir operasyonun hukuki değil siyasi olduğu açıktır.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısından hemen sonra gerçekleştirilen bu operasyon, ABD emperyalizminin başını çektiği Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki temaslarla bağlantılı bir operasyondur.

Meclis’te grubu bulunan bir partinin yöneticilerine yönelik gözaltıların bile başlı başına bir sorun olarak değerlendirilmesi gerektiği bir yana bugün siyaseten HDP’ye yönelik bu baskı ve susturma girişimi AKP-MHP iktidarının ve sermaye devletinin faşizan karakterini de bir kez daha gözler önüne sermiştir.

HDP’ye yönelik başlatılan operasyonla eşzamanlı olarak “cumhurbaşkanına hakaret” kılıfıyla muhalif bir çok isme yapılan gözaltıların da benzer bir siyasi kararla yapıldığı bellidir.

HDP’ye ve muhalif kesimlere yönelik bu operasyon son bulmalı, gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır.