TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, ölüm orucundaki avukatlar Timtik ve Ünsal'ı ziyaret etti

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek bugün ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'a dayanışma ziyaretinde bulundu.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, ölüm orucundaki avukatlar Timtik ve Ünsal'ı ziyaret etti

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek bugün ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’a dayanışma ziyaretinde bulundu.

Türkiye Komünist Hareketi Genel Başkanı Av. Aysel Tekerek ve TKH heyeti, önce Ebru Timtik’in yattığı
İstanbul Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesine bir ziyaret düzenlediler. Burada Av. Ebru Timtik için hastane önünde tutulan nöbeti ziyaret eden heyet, Timtik’in sağlık durumu ve süreç hakkında bilgi aldılar ve dayanışma duygularını ilettiler.

Tekerek ve parti heyeti, buradan Aytaç Ünsal’ın yattığı Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne gittiler. Aytaç Ünsal’ın anne ve babasını ziyaret eden heyet, aileye dayanışma duygularını ilettiler.

Ziyaretlerin ardından Manifesto‘ya konuşan Aysel Tekerek, “ölüm orucunda 200. günü de aşan iki avukat Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın adalet talepleri duyulmalıdır. İki avukat derhal tahliye edilmelidir. Bu ülkede adalet duygusu hiç kimse açısından zedelenmemelidir. Ve adalet için mücadele her durumda yükseltilmelidir” diye konuştu.

Tekerek sözlerine şöyle devam etti:

“Bu ülkenin emekçilerinin, aydınlarının, yurtseverlerinin, tüm yolsul insanların ekmeğe ihtiyacı olduğu gibi adalete deihtiyacı vardır. İki avukat arkadaşımız yaşamk istiyor, onları yaşatmak da hepimizin elinde. Dolayısıyla bu mücadelenin başarıyla sonuçlanması, arkadaşlarımızın tahliye edilmesi için bizler de görevimizi yerine getireceğiz.”