TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek Barışlar'ı ziyaret etti

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’a dayanışma ziyaretinde bulundu.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek Barışlar'ı ziyaret etti

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nu ziyaret etti.

Aysel Tekerek, Pehlivan ve Terkoğlu’nun ziyaretinin ardından iki gazeteciyle yaptığı görüşmeye ilişkin Manifesto‘ya konuştu. “Barışlar’ın moralleri yerinde” diyen Tekerek, “Daha fazla üretiyor, daha fazla okuyor ve biriktiriyorlar. Bizim aklımız yüreğimiz nasıl onlarda ise onların da bizlerde kalmış durumda. Dost selamlarını iletiyor, sağlığımıza dikkat etmemizi istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Tekerek, iki gazetecinin Meclis’te gece yarısı yapılan bir hamleyle devam ettirilmesi sağlanan tutukluluğuna ilişkin ise şöyle konuştu:

“AKP halkın haber alma özgürlüğünü yok sayarken, bu hakkın savunucuları olan gerçek gazetecilere cezaevinin yolunu gösteriyor. Bugün cezaevinde Barışlar’ı ziyaret ettikten sonra bir cezaevi personeline ‘9 No’lu bölümde infaz düzenlemesinden sonra hiç tahliye oldu mu?’ diye sordum. Bana ‘Burası siyasilerin bölgesi avukat hanım, hiç tahliye olur mu!’ dedi. Aslında yaşanan durumun özeti budur. Çocuk istismarciları, mafya babaları serbest bırakılmış, gazetecilere ise sizinle işimiz daha bitmedi deniliyor. Kendi payımıza söylemeliyim ki bu haksızlığı, bu fırsatçılığı ne unuturuz ne de unuttururuz.”

TKH Genel Başkanı Tekerek, cezaevi çıkışında da Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ın 1 Mayıs mesajını okudu.