TKH Gençliği'nden üniversiteli gençliğe: Aramıza hoşgeldin!

Üniversitelerde eşitlik ve özgürlük mücadelesini yükselten TKH Gençliği, YKS 2020 tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından, "Üniversiteye Hoşgeldin, Eşitlik ve Özgürlük Kavgasında Yerin Hazır!" başlıklı açıklama yayımladı.

TKH Gençliği'nden üniversiteli gençliğe: Aramıza hoşgeldin!

TKH Gençliği tarafından, YKS 2020 tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından gençliğe çağrı niteliğinde bir “Hoşgeldin” açıklaması yayımlandı.

Üniversitelerde eşitlik ve özgürlük mücadelesini yükselten TKH Gençliği, bu sene üniversiteye yerleşen gençliğe çağrısında, “Umutsuzluğa kapılmayın, bu ülkeden ve gençlikten bir şey olmaz diyenlere inanmayın, umut, bilmekten ve mücadele etmekten geçer!” ifadelerini kullandı.

Pandemi nedeniyle önce ertelenen, sonra yeniden tarihi erkene çekilen YKS’ye giren gençliğe, “Karamsarlığa sürüklenmeyin, geleceksizliğin, işsizliğin, gericiliğin olduğu yerde yeni bir gelecek mücadelesi, eşit ve özgür bir ülke mücadelesi yürüten gençliğin olduğunu, ve yeni bir gelecek kurulana kadar mücadele edeceğini bilin!” sözleriyle mücadele çağrısı yapıldı.

TKH Gençliği tarafından, YKS tercih sonuçları açıklanmasının ardından yapılan, “Üniversiteye Hoşgeldin, Eşitlik ve Özgürlük Kavgasında Yerin Hazır!” başlıklı açıklamanın tamamı şöyle:

2020 YKS tercih sonuçları bugün açıklandı, üniversiteye yerleşen bütün arkadaşlarımıza hoşgeldin deriz.

Kardeşler, bu sene YKS’ye pandemi koşulları altında girdiniz, geleceğiniz turizm patronlarının kâr hırsına kurban edildi, sağlığınız hiçe sayıldı, gelecek kaygınız daha da arttı.

Buna rağmen umudunuzu kaybetmediniz, mücadelenizden geri durmadınız. Bütün ülke YKS ertelensin talebinizin arkasında yerini aldı ve sesinize güç oldu.

Şimdi üniversitelerde de sermaye düzeni ve AKP iktidarının gerici ve piyasacı saldırıyla karşı karşıya kalacaksınız. Bir borçlandırma sistemi olan krediye mahkûm edilecek, özel yurtlara gitmek zorunda bırakılacak, yüzyüze haliyle dahi içi boşaltılan ve niteliksizleşen eğitimin uzaktan halini alacaksınız.

Birçoğunuz okumak için çalışmak zorunda kalacak, eğitime odaklanmakta sorun yaşayacak ve hatta okulu bırakmayı düşüneceksiniz.

Kardeşler, bütün bunları sizleri karamsarlığa sürüklemek için söylemiyoruz. Fakat Türkiye’de gençliğin ve üniversitelerin durumunu açıkça ifade etmeyi de bir görev olarak görüyoruz.

Karamsarlığa sürüklenmeyin, geleceksizliğin, işsizliğin, gericiliğin olduğu yerde yeni bir gelecek mücadelesi, eşit ve özgür bir ülke mücadelesi yürüten gençliğin olduğunu, ve yeni bir gelecek kurulana kadar mücadele edeceğini bilin!

Umutsuzluğa kapılmayın, bu ülkeden ve gençlikten bir şey olmaz diyenlere inanmayın, umut, bilmekten ve mücadele etmekten geçer!

Üniversiteye hoşgeldiniz, eşitlik ve özgürlük kavgasında TKH Gençliği saflarında yeriniz hazır!

TKH Gençliği