TKH Gençliği'nden Sibel Ünli için açıklama: Arkadaşlarımızın hesabını yeni bir ülke kurarak soracağız

Hakkında kayıp başvurusunda bulunulan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli'nin intihar ettiği öğrenildi. Konuya ilişkin İstanbul Üniversitesi TKH Gençliği tarafından bir açıklama yayımlandı.

TKH Gençliği'nden Sibel Ünli için açıklama: Arkadaşlarımızın hesabını yeni bir ülke kurarak soracağız

Hakkında kayıp başvurusunda bulunulan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli’nin yaşamına son verdiği öğrenildi.

Bugün öğle saatlerinde Samatya Sahili’nde, kayalıkların üzerinde çanta gören çevredekiler birinin boğulmuş olabileceğinden süphelendiler. Daha sonra çantanın 20 yaşındaki İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3. sınıf öğrenicisi Sibel Ünli’ye ait olduğu tespit edildi.

Denizde arama yapılmasının ardından Ünli’nin cansız bedenine ulaşıldı.

Ünli’nin yaşamına son vermeden önce sosyal medyada, “Gidecek yerim yok yaşanmaya değer bir hayatım da” paylaşımında bulunduğu ortaya çıktı.

TKH GENÇLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Üniversite öğrencisi Sibel Ünli’nin intiharına ilişkin okul arkadaşlarından da açıklama geldi. İstanbul Üniversitesi TKH Gençliği tarafından yapılan açıklamada ”İstanbul Üniversitesi öğrencileri, geleceksizliğin boyutlarından biri olan haklarının elinden alınmasına karşı önemli bir mücadele sergilendiği bu dönemde, sıra arkadaşını kaybetmenin üzüntüsü içerisindedir” ifadelerine yer verildi.

TKH Gençliği’nin ”Arkadaşlarımızın hesabını yeni bir ülke kurarak soracağız!” başlıklı açıklaması şöyle:

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli, intihar ederek hayatına son verdi.

Sömürü düzeni her geçen gün mekanizmalarını güçlendirmeye ve halklar üzerinde tahakküm kurmaya devam ediyor. Ülkemizde emekçilerin hanesine işsizlik ve krizin faturasını ödemek, gençliğin hanesine ise geleceksizlik düşüyor.

Gençliğin, umutsuzluğa kapılması, hayatına son verme raddesine kadar gelmesi, kapitalizmin yarattığı toplumun içeriğinde aranmalıdır. Bu düzen emekçilere, gençliğe, kadınlara gelecek, iş, iyi bir yaşam sunamamaktadır.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, geleceksizliğin boyutlarından biri olan haklarının elinden alınmasına karşı önemli bir mücadele sergilendiği bu dönemde, sıra arkadaşını kaybetmenin üzüntüsü içerisindedir.

Bütün üniversiteli gençliği, Sibel’e “gidecek bir yerim, yaşamaya değecek bir hayatım yok” dedirten bu düzenden hesap sormak için yeni bir ülke mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz!

Bütün İstanbul Üniversitesi öğrencilerine ve Sibel’in yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

İstanbul Üniversitesi TKH Gençliği