TKH Gençliği: AKP'nin torpil düzenini kabul etmiyoruz!

KYK Burs ve Kredi başvurularında öğrencilere Gençlik Merkezi ve Genç Gönüllüler Platformu üyeliklerinin sorulması üzerine TKH Gençliği tarafından yayımlanan açıklamada, '' AKP’nin 20 yılda tüm devlet mekanizmasında yarattığı yolsuzluk ve yağma düzenin normalleştirilmesi kabul edilemez. Bu soruların neyi ifade ettiği, burs alacak öğrenciler açısından bir ölçüt sayılıp sayılmayacağı açıktır'' ifadeleri kullanıldı.

TKH Gençliği: AKP'nin torpil düzenini kabul etmiyoruz!

E-Devlet üzerinden burs ve kredi başvurusu yapan öğrenciler başvuru formunda, “Gençlik Merkezleri’ne ve Genç Gönüllüler Platformu’na üye misiniz?” sorusu ile karşılaşılması üzerine, TKH Gençliği tarafından ‘AKP’nin torpil düzenini kabul etmiyoruz!’ başlıklı açıklama yayımlandı.

”İşçileri, emekçileri önce işsizliğe, yoksulluğa itip sonra da sadakalar dağıtan, kafalarına çay fırlatan zihniyet şimdi de gençliği sadaka niyetine verdikleri burslar için kendi örgütlerine üye yapmaya çalışmaktadır” vurgusu yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

”KYK burs-kredi başvuruları sırasında AKP’nin gençlik içerisinde sözde sivil toplum örgütlenmesi ama özde AKP teşkilat çalışması olan yapılara üye olunup olunmadığı sorulmaktadır. AKP’nin yolsuzluk ve torpil düzeni bu kez de eğitim alanında iş başındadır. AKP’nin 20 yılda tüm devlet mekanizmasında yarattığı yolsuzluk ve yağma düzenin normalleştirilmesi kabul edilemez. Bu soruların neyi ifade ettiği, burs alacak öğrenciler açısından bir ölçüt sayılıp sayılmayacağı açıktır.

İkinci ÖSYM skandalı olarak sayılabilecek bu durum gençlik açısından kabul edilebilir değildir. Dün sınavlarda soruları verenler bugün emekçilerin vergisiyle çocuklarının eğitim alabilmesi için ortaya koyulan bursları kendilerine vermektedir. Zihniyet bellidir; onlardan olmayanı açlıkla, yoksullukla terbiye etme vicdansızlığını sürdürmektir.

İşçileri, emekçileri önce işsizliğe, yoksulluğa itip sonra da sadakalar dağıtan, kafalarına çay fırlatan zihniyet şimdi de gençliği sadaka niyetine verdikleri burslar için kendi örgütlerine üye yapmaya çalışmaktadır. Gerici ve piyasacı AKP iktidarı gençliği kapsayamamaktadır ve parayla satın almaya kalkmaktadır.

Üniversiteleri bilimsel eğitimden uzaklaştırıp, gerici-çağdışı dogmalara teslim etmelerine de, üniversitelerin içini boşaltarak akademiye ve öğrenci haklarına saldırmalarına da, eğitimin her sürecini paralı hale getirmelerine de, eşitsizlikler yaratan politikalarına da boyun eğmeyeceğiz.

Gençlik bu kirli zihniyete sessiz kalmayacak ve bu torpil düzenine karşı eşit, parasız, ulaşılabilir bir eğitim için mücadeleyi yükseltecektir!”

TKH GENÇLİĞİ