TKH Gençliği: AKP halk sağlığı konusunda yine sınıfta kalmıştır

Türkiye Komünist Hareketi Gençliği: Sermaye düzeninin diğer tüm konularda olduğu gibi sağlık konusunda da acizliği gün yüzüne çıkmıştır.

TKH Gençliği: AKP halk sağlığı konusunda yine sınıfta kalmıştır

Türkiye Komünist Hareketi Gençliği koronavirüs salgınınıyla mücadelede yetkililerin plansızlığı ve yaşattığı mağduruiyetlere ilişkin bir açıklama yayınladı.

Önceki gece KYK’ya bağlı yurtlarda gece saat 3 sularında yapılan anons ile öğrenciler yurtlardan çıkartılmış, sabah yurtlarına eşyalarını almak için giden öğrenciler ise içeriye alınmamıştı.

TKH Gençliği tarafından yapılan açıklamada yaşananlara ilişkin; “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soruyoruz, umreden dönenlerin karantinaya alınmasına dair karar gece saat 3’te mi verilmiştir? Türkiye’nin koronavirüs salgını ile mücadelesi son dakika kararları ile mi belirlenmektedir?Eğitime verilen 3 haftalık aranın ardından bu yurtlarda kalan öğrenciler, karantinanın bitmemesi durumunda nerede kalacaklardır?” soruları yöneltilirken, “Sermaye düzeninin diğer tüm konularda olduğu gibi sağlık konusunda da acizliği gün yüzüne çıkmıştır.” ifadelerine yer verildi.

TKH Gençliği’nin açıklaması şöyle:

Dünyanın geri kalanında olduğu gibi ülkemizde de kendini göstermeye başlayan koronavirüs, kapitalizmin, plansızlığın ve toplum sağlığındaki zafiyetlerin çok daha görünür bir hal almasına neden olmuştur.

İstanbul’da öğrenciler apar topar yurtlardan çıkarılıp başka yurtlara taşınmakta, ve boşaltılan yurtların karantina yurdu yapılacağı duyurulmaktadır.

Geçtiğimiz gece Ankara’da yaşananlarsa AKP’nin virüs ile mücadelede uzun vadeli herhangi bir planı olmadığını ortaya çıkarmıştır. Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan KYK’ya bağlı yurtlarda gece saat 3 sularında yapılan anons ile öğrenciler yurtlardan çıkartılmış, sabah yurtlarına eşyalarını almak için giden öğrenciler ise içeriye alınmamıştır. Umre dönüşü karantinaya alınanlar ise bu yurtlara yerleştirilmiştir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soruyoruz, umreden dönenlerin karantinaya alınmasına dair karar gece saat 3’te mi verilmiştir?

Türkiye’nin koronavirüs salgını ile mücadelesi son dakika kararları ile mi belirlenmektedir?

Eğitime verilen 3 haftalık aranın ardından bu yurtlarda kalan öğrenciler, karantinanın bitmemesi durumunda nerede kalacaklardır?

Sermaye düzeninin diğer tüm konularda olduğu gibi sağlık konusunda da acizliği gün yüzüne çıkmıştır.

Üniversite öğrencilerinin bu şekilde mağdur edilmesi kabul edilemez!

Hükümet şeffaf olmalı, halkı salgına dair atılacak adımlar konusunda bilgilendirmeli, önlemleri sıkılaştırmalıdır.

TKH Gençliği