TKH: Gazeteciler özgür olsun, haberiniz olsun

Türkiye Komünist Hareketi: Haksız ve hukuksuz olarak gazetecilerin tutuklanması, halkın haber alma özgürlüğünün de yasaklanmasıdır.

TKH: Gazeteciler özgür olsun, haberiniz olsun

Koronavirüs salgını nedeniyle Meclis’te görüşmeye açılan yargı paketinde cinsel suçlar ve uyuşturucu suçlarının af kapsamına alındığı belirtilirken gazetecilerin ve politik mahkumların yapılacak düzenlemenin dışında tutulduğu ortaya çıkmıştı.

Konuya dair “Barışlara özgürlük!” başlıklı açıklama yayımlayan Türkiye Komünist Hareketi (TKH), haksız, hukuksuz ve gayri-meşru bir biçimde cezaevinde tutulan başta Odatv Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu olmak üzere bütün gazetecilerin tutukluluk hallerinin sona erdirilmesi çağrısını yinelerken; Bütün hak savunucusu avukatlar, siyasetçiler, aydınlar ve tüm politik mahkumlar derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Açıklamada “AKP iktidarının susturma ve toplumu sindirme amacıyla yargıyı siyasal bir sopa olarak kullanmasını bir kez daha protesto ediyoruz. ” ifadelerine yer verildi.

TKH tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Gazeteciler özgür olsun

Haberiniz olsun

Barışlara özgürlük!

Haksız, hukuksuz ve gayri-meşru bir biçimde cezaevinde tutulan başta Odatv Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu olmak üzere bütün gazetecilerin tutukluluk hallerinin sona erdirilmesi çağrımızı bir kez daha yineliyoruz.

Koronavirüs salgını nedeniyle Meclis’te görüşmeye açılan yargı paketinde gazetecilerin ve politik mahkumların yapılacak düzenlemenin dışında tutulması kabul edilemez!

Bütün hak savunucusu avukatlar, gazeteciler, siyasetçiler, aydınlar ve tüm politik mahkumlar derhal serbest bırakılmalıdırlar.

AKP iktidarının susturma ve toplumu sindirme amacıyla yargıyı siyasal bir sopa olarak kullanmasını bir kez daha protesto ediyoruz. Haksız ve hukuksuz olarak gazetecilerin tutuklanması, halkın haber alma özgürlüğünün de yasaklanmasıdır.

Gazetecilere özgürlük!

Barışlara özgürlük!

Türkiye Komünist Hareketi