TKH: Emperyalizm işbirlikçileri Gezi’yi yargılayamaz!

Türkiye Komünist Hareketi: Gezi direnişi eşitlik, özgürlük ve bağımsızlıktır. Gezi Türkiye tarihinin en büyük halk hareketidir! Halkı yargılayamazsınız!

TKH: Emperyalizm işbirlikçileri Gezi’yi yargılayamaz!

Türkiye tarihinin en büyük halk hareketi olan Haziran Direnişi’ne karşı açılan “Gezi Davası”nın 18 Şubat’ta görülecek altıncı duruşması öncesinde Türkiye Komünist Hareketi “Emperyalizm işbirlikçileri Gezi’yi yargılayamaz!” başlıklı açıklama yayınladı.

TKH açıklamasının tamamı şu şekilde:

2013 yılında Taksim Gezi Parkı’na dönük sermaye iktidarının ve gerici AKP’nin atmaya çalıştığı adımların yarattığı sonuç, on milyon civarında emekçinin sokaklara çıkarak sermaye diktatörlüğüne, piyasacılığa ve gericiliğe karşı büyük bir mücadeleye girişmesi olmuştu.

Bu mücadelenin adı Türkiye tarihine Gezi direnişi olarak geçmiştir. Halkın siyasi iktidara ve uygulamalarına karşı direnişi tamamen barışçıl bir protestodur.

Tersinden meşru talepleri için sokağa çıkan halkın gaz bombaları ile boğulmasına, binlerce insanın yaralanmasına, yüzlercesinin sakat kalmasına ve başta Berkin Elvan ve Ali İsmail Korkmaz olmak üzere gençlerimizin ölümüne neden olan bizzat sermaye iktidarı ve onun temsilcisi AKP iktidarı olmuştur.

Bugün Gezi direnişi üzerinden yapılan yargılama ve yargılananlara istenen müebbet hapis cezaları, gericiliğin ve sermayenin politikalarının sürekliliğini göstermesi açısından kimseyi şaşırtmamalıdır.

Milyonlarca emekçinin talepleri ve direnişi halen güncel ve meşrudur. Gezi direnişini emperyalist güçlerin oyunu olarak göstererek, Türkiye tarihinin en büyük halk hareketini gayri-meşru ilan etmeye çalışan AKP iktidarının bu oyunu tutmayacaktır.

Gezi, Türkiye tarihinin en büyük halk hareketi ve ülkemizin Cumhuriyetçi, yurtsever ve ilerici birikiminin tescilidir.

Dış politikada, ekonomide, askeri alanda ve siyasette “yerli ve milli” hamasetini dilinden düşürmeyip, emperyalist ABD’ye kapılananların Gezi direnişini lekeleme hakkı da, şansı da bulunmamaktadır.

Gezi direnişi eşitlik, özgürlük ve bağımsızlıktır.

Gezi Türkiye tarihinin en büyük halk hareketidir!

Halkı yargılayamazsınız!

Türkiye Komünist Hareketi

(TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ve parti heyeti yarın Silivri’de görülecek Gezi davasına katılacaktır.)