TKH: Çekmeköy Belediyesi’nin Ensar Vakfı ve TÜGVA ile işbirliğini kabul etmiyoruz!

TKH'nin açıklamasında, "Yurttaşlarımızın inançlarını ve umutlarını sömürerek kârlarına kâr katan bu gerici vakıflara geçit vermeyelim. Çocuklarımızı karanlığın ellerine teslim etmeyelim." denildi.

TKH: Çekmeköy Belediyesi’nin Ensar Vakfı ve TÜGVA ile işbirliğini kabul etmiyoruz!

AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin, Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetici olduğu TÜGVA ve onlarca çocuğa tecavüzün yaşandığı Ensar Vakfı ile işbirliği protokolü imzalayacağının ortaya çıkmasının ardından, Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Çekmeköy İlçe Örgütü bir açıklama yayımlayarak, Çekmeköy halkını bu duruma karşı çıkmaya davet etti.

Gerici vakıfların AKP’li belediyeler tarafından fonlandığına dikkat çeken TKH, açıklamasında “Hizmet adı altında siyasi iktidarın gücünü kullanmak, kamu kaynaklarını gerici örgütlenmelere peşkeş çekmek ve açık bir şekilde vergilerimizin aktarılmasının halka hizmet ile uzaktan yakından ilgisi bulunmuyor.” ifadelerine yer verdi.

TKH Çekmeköy İlçe Örgütü’nün, “Çekmeköy Belediyesi’nin Ensar Vakfı ve TÜGVA ile işbirliğini kabul etmiyoruz!” başlıklı açıklamasının tamamı şöyle:

“AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin, Bilal Erdoğan’ın yönetici olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Karaman’da onlarca çocuğa tecavüzün yaşandığı Ensar Vakfı ile işbirliği protokolü imzalayacağı ortaya çıktı.

Sadece 2014-2017 arasında bu türden gerici ve soyguncu vakıflara İstanbul Büyükşehir Belediyesi üzerinden aktarılan kaynağın yaklaşık 800 milyon TL olduğunu unutmadık.

Biliyoruz ki, AKP ile açık ilişki içinde olan bu vakıflar AKP’li belediyeler tarafından fonlanıyor, belediyelere ait taşınmazlar ve binalar bu kurumlara tahsis ediliyor, bakım ve onarım hizmetleri oralara ihale ediliyor. Hizmet adı altında siyasi iktidarın gücünü kullanmak, kamu kaynaklarını gerici örgütlenmelere peşkeş çekmek ve açık bir şekilde vergilerimizin aktarılmasının halka hizmet ile uzaktan yakından ilgisi bulunmuyor.

Çekmeköy halkını bu duruma karşı çıkmaya çağırıyoruz.

Okul saatleri dışında verilecek kurslarla çağdaş ve bilimsel eğitime aykırı faaliyetleri olan bu vakıflarla işbirliği kabul edilemez!

Ensar Vakfı denilen kurum ülkemizin gündemine Karaman’da bir öğretmenin tarikat evlerinde en az 45 erkek öğrenciye tecavüz etmesiyle geldi. Çocuklarımızı, gençlerimizi bu sapık zihniyete teslim etmeyiz!

TÜGVA şubelerine ait sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda öğrencilerin, tekbir getirtilerek okul koridorlarında rabia işareti ile dolaştırıldığını gördük. Millî Eğitim Bakanlığı ile vakıf arasında imzalanan “Medeniyet ve Değerler Protokolü” kapsamında devlet okullarında verilen dini eğitimler, 2017’deki anayasa değişikliği referandumu sürecinde vakıf tarafından öğrencilere “evet” propagandasına çevrilmişti. Yine yüksek bedelli bir binanın vakfa 120 liraya kiralanması, yaz okullarında cübbeli, tekbirli eğitim vermesi TÜGVA’nın amacı ve neye kimlere hizmet ettiğini göstermektedir. Asla bu karanlığa teslim olmayız!

Yurttaşlarımızın inançlarını ve umutlarını sömürerek kârlarına kâr katan bu gerici vakıflara geçit vermeyelim. Çocuklarımızı karanlığın ellerine teslim etmeyelim.

Çekmeköy Belediyesi’nin Ensar Vakfı ve TÜGVA ile yaptığı protokol iptal edilsin!”