TKH: Berat Albayrak gibi Sağlık Bakanı da istifa etmelidir!

TKH'den yapılan açıklamada, "Ülkeyi ekonomik krize sokanlar salgına karşı önlem almada da yetersiz kalmışlardır! Berat Albayrak gibi Fahrettin Koca da istifa etmelidir!" denildi.

TKH: Berat Albayrak gibi Sağlık Bakanı da istifa etmelidir!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), salgının başından bu yana şeffaf olmayan ve salgına karşı önlem almada da başarısızlığını kanıtlamış olan AKP iktidarı ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ilişkin bir açıklama yayımlayarak, “Berat Albayrak gibi Sağlık Bakanı da istifa etmelidir!” dedi.

“Sağlık Bakanı Koca, televizyon karşısında halka yalan söylemiş, pembe tablo çizmiş, rakamları çarpıtmış ve salgını durdurmayı başaramamıştır.” denilen açıklamada, “Patronların kar hırsı için toplumda pandeminin yayılmasına bilerek göz yummuşlardır. Bugünkü tablo AKP’nin ve Sağlık Bakanlığı’nın başarısızlığının kanıtıdır!” ifadelerine yer verildi.

TKH’nin Sağlık Bakanını istifaya çağırdığı açıklamanın tamamı şöyle:

“Berat Albayrak, ekonomiyi batırıp kaçmıştır. Halka yalan söylemiş, pembe tablo çizmiş, rakamları çarpıtmış, devletin kasasını boşaltmış sonrasında ise istifa etmiştir. AKP’nin yanlış ve başarısız ekonomik modeli Berat Albayrak istifasıyla tescil olmuştur.

Benzer bir durum bugün pandemi sürecinde de vardır. Sağlık Bakanı Koca, televizyon karşısında halka yalan söylemiş, pembe tablo çizmiş, rakamları çarpıtmış ve salgını durdurmayı başaramamıştır.

Ülkemiz bugün pandemiye teslim olmuştur. Bu teslimiyet AKP’nin pandemi karşısında uyguladığı bütün adımların yanlış, yetersiz ve başarısız olduğunu tescil etmiştir.

Patronların kar hırsı için toplumda pandeminin yayılmasına bilerek göz yummuşlardır. Bugünkü tablo AKP’nin ve Sağlık Bakanlığı’nın başarısızlığının kanıtıdır!

Ülkeyi ekonomik krize sokanlar salgına karşı önlem almada da yetersiz kalmışlardır!

Berat Albayrak gibi Fahrettin Koca da istifa etmelidir!”