TKH: AKP, Katar’ın yerli ve milli partisidir!

TKH'nin yayımladığı açıklamada, "Merkez Bankası’nın kasasını boşaltan AKP nakit para için Katar’a diz çökmüştür." ifadelerine yer verildi.

TKH: AKP, Katar’ın yerli ve milli partisidir!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) Borsa İstanbul’un yüzde 10’luk payının Katar Yatırım Ofisi’ne devri için mutabakat anlaşması imzalandığını duyurmasına ilşkin bir açıklama yayımladı.

TKH tarafından yapılan ve “Katar ile yapılan anlaşma ticari bir anlaşma değil, para için ülkenin peşkeş çekilmesidir!” denilen açıklamada, “Emperyalist sermayeye kapıları sonuna kadar açan AKP’nin ülkemizi Arap sermayesine de peşkeş çekmesine dur diyelim!” ifadelerine yer verildi.

“AKP, Katar’ın yerli ve milli partisidir!” başlıklı açıklama metninin tamamı şöyle:

“AKP, ülkemizi emperyalizme peşkeş çektiği yetmezmiş gibi şimdi de ülke değerlerini Katar’a pazarlamaktadır. Merkez Bankası’nın kasasını boşaltan AKP nakit para için Katar’a diz çökmüştür.

Katar’dan para alabilmek için “İstanbul Kanalı” projesini gündeme getiren AKP, bugün Katarla yeni anlaşmalar yaparak Katar’dan para dilenmeye devam etmektedir.

Katar ile yapılan anlaşma ticari bir anlaşma değil, para için ülkenin peşkeş çekilmesidir! AKP, Katar Emirliği’nin “yerli ve milli partisi” haline gelmiştir!

Emperyalist sermayeye kapıları sonuna kadar açan AKP’nin ülkemizi Arap sermayesine de peşkeş çekmesine dur diyelim!”